Glasba MRFY nastaja pod taktirko in vokalnim izražanjem Gregorja Strasbergarja, suvanja nizkotonskih vibracij Lenarta Merlina, vudu elegance kicka, snera in hi-hata Roka Klobučarja in harmoničnih izdihljajev šestih strun Tomaža Zupančiča. Zala Kralj & Gašper Šantl sta duo, ki se neizmerno dopolnjuje, saj sta vsak zase v skupno muziciranje vnesla tisto najboljše – produkcijo s čustvi in vokal, ki odpelje.

MRFY

Njihova glasba nastaja pod taktirko in vokalnim izražanjem Gregorja Strasbergarja, suvanja nizkotonskih vibracij Lenarta Merlina, vudu elegance kicka, snera in hi-hata Roka Klobučarja in harmoničnih izdihljajev šestih strun Tomaža Zupančiča.

Slovenski javnosti se je skupina MRFY pokazala s svojim odlično sprejetim prvim singlom, ki ga je izdala na božični dan leta 2016. Pred tem so svoje pesmi in nastope vzgajali dobra tri leta, dokler niso stopili v stik s Tokcem iz Dan D, ki jim je poleg Klica sproduciral tudi najbolj predvajano pesem 2017 na Valu 202. Že pred izdajo prvega singla v letu 2016 so imeli nekaj odmevnejših koncertov (obletnica Kino Šiške, Fotopub, Ptujska noč, raznovrstni mladinski klubi …), leto 2017 pa je bilo za njih prelomno, saj so dobro sprejete pesmi tako med poslušalci kot med kritiki, začeli predstavljati na vedno večjih ter pomembnejših odrih.

V sodelovanju z ostalimi predstavniki slovenske scene so obiskali že dobršen del slovenskih odrov in zaključili leto z nastopom na Izštekanih 10 v Kinu Šiška, kjer so priredili Siddhartino skladbo Homo Carnula, na predvečer novega leta pa so nastopili na Trgu Francoske revolucije. V prejšnjem letu so izdali še skladbo Anákin z videospotom v lastni produkciji, ki je bila po mnenju glasbenega urednika Vala 202, Jerneja Sobočana, skladba leta 2017. Na MMC-jevem portalu, so bili oklicani za novince leta, začetek novega pa so oplemenitili z nastopom na Mentu in izdajo novega singla z naslovom Tretje oko, ter pozneje izdali EP.

»Po zares dolgem času, imamo doma band, ki ima svoj zvok. Takoj veš, da so to MRFY«
- Andrej Karoli (Val202)


MRFY

  • Gregor Strasbergar (vokal, kitara)
  • Tomaž Zupančič (kitara, vokal)
  • Lenart Merlin (bas, vokal)
  • Rok Klobučar (bobni)

 

ZALA KRALJ & GAŠPER ŠANTL

Duo, ki se neizmerno dopolnjuje, saj sta vsak zase v skupno muziciranje vnesla tisto najboljše – produkcijo s čustvi in vokal, ki odpelje.

Ko sta Gašper Šantl in Zala Kralj na radio poslala skladbo Valovi, so številni zastrigli z ušesi. Popevka tedna na Valu 202 je bila začetek pozornosti, ki sta jo ujela. Pot sta nadaljevala s pesmijo Baloni. Zdi se, da nam z glasbo skušata sporočiti, da je vse v redu, tako kot je, in da ni treba biti izjemen govorec, da lahko pripoveduješ zgodbe. Prav tako z nami rada delita njune sladko-kisle poglede na svet.

“Sploh luna ve za morje, da vpliva na navade in valove?” (Valovi)

Njun nastop sestavljajo v glavnem lastne pesmi, igrata pa tudi nekaj poletnih priredb.


Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava