glasba | koncert

Podobo enajstih skladb na albumu Leta resda močno zaznamujeta sredozemska in južnoameriška (melanholična) senzibilnost, a dvojec v njej in okoli nje prostor odpre še drugim motivom, ki jih v sorodnih glasbah ne srečujemo pogosto. Rezultat je sofisticirana plošča za glasbene uživače, ki pa s poetičnostjo nagovori tudi manj zahtevnega poslušalca.

Za ljubitelje čezžanrskih zvočnih potovanj.

Marko Brdnik in Uroš Rakovec delujeta kot solista, komorna in studijska glasbenika. Vsak zase in včasih skupaj igrata v različnih domačih in mednarodnih avant-rokerskih, jazz, etno-jazz in drugih zasedbah, ki so prejele številne glasbene nagrade. Vsak zase in včasih skupaj ustvarjata glasbo za številne gledališke in plesne predstave ter filme.

Njuno skupno ustvarjanje v duetu harmonike in kitare je dalo svojstveni zvok albumu z naslovom »Leta«, s katerim sta lansko leto požela kritike s pohvalami, kot so »izdaja svetovnega formata, ki bi jo lahko mirne vesti postavili na največje svetovne odre ob bok najbolj slavnim izvajalcem tovrstne glasbe.” (Andrej Predin, Slovenske Novice); “Leta je prelep album, ki bo zadovoljeval mnogotere profile poslušalcev.” (Aleš Podbrežnik, Rockline) ter “Za ljubitelje čezžanrskih zvočnih potovanj bo tale album – kljub temu, da ga podpisujeta dobro znana glasbenika – gotovo presenečenje leta.” (Mario Batelić,Radio Študent).

Brdnik in Rakovec se mojstrsko izogneta stereotipom, kakršnih smo vajeni iz zasedb, v katerih imata pomembno vlogo harmonika in kitara. Podobo enajstih skladb na albumu Leta resda močno zaznamujeta sredozemska in južnoameriška (melanholična) senzibilnost, a dvojec v njej in okoli nje prostor odpre še drugim motivom, ki jih v sorodnih glasbah ne srečujemo pogosto. Rezultat je sofisticirana plošča za glasbene uživače, ki pa s poetičnostjo nagovori tudi manj zahtevnega poslušalca. (Goran Kompoš,Mladina)

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava