Chiarra Gregorc Planinc, citre ● Quartet Four characters

Prvonagrajenci tekmovanja TEMSIG 2018

Spored

Chiarra Gregorc Planinc, citre

Peter Mai: Vortragsstücke für Zither/Študijske skladbe za citre – št. 1
Žiga Stanič: Starogrška pravljica
Peter Mai: Vortragsstücke für Zither/Študijske skladbe za citre – št. 5
Johann Sebastian Bach: Suita za violončelo solo v d-molu BWV 1008 (prir. za citre)
1. Sarabanda
2. Menuet
Peter Mai: Vortragsstücke für Zither/Študijske skladbe za citre – št. 6
Jakob Lakner: Foggy, but funny/Megleno, a zabavno
Peter Mai: Vortragsstücke für Zither/Študijske skladbe za citre – št. 7

Quartet Four Characters

Darius Milhaud: Sonata za flavto, klarinet, oboo in klavir op. 47
Tranquille/Umirjeno
Joyeux/Veselo
Emporté/Vzkipljivo
Douloureux/Žalostno
Johann Valentin Hamm: Dreigespräch/Pogovor treh za flavto, oboo, klarinet in orkester
Uvod
Poloneza
Koda
Astor Piazzola, prir. Tilen Slakan: Oblivion


Chiarra Gregorc Planinc

Chiarra Gregorc Planinc, rojena leta 2007, igra citre že od svojega 8. leta starosti. Pouk citer je pričela obiskovati na GŠ Slovenka Bistrica, prve 4 mesece pri profesorici Ireni Anžič, nadaljevala pa pri profesorici Franji Kočnik. Sedaj obiskuje 4. razred citer na GŠ Slovenske Konjice, v razredu profesorice Franje Kočnik.

Chiarra je izjemna mlada glasbenica, ki pri tako mladih letih izjemno zrelo dojema in občuti glasbo. S svojo zrelo zmožnostjo interpretacije in izvrstno tehniko, se je na dosedanjih tekmovanjih povzpela na sam vrh. Udeležila se je Mednarodnega tekmovanja Svirél (2016), na katerem je z 99 točkami bila najvišje ocenjena v svoji kategoriji, Mednarodnega tekmovanja za citre v Münchnu (2017), na katerem je usvojila 1. nagrado in še posebno nagrado za izjemno igranje, ki daleč presega nivo svoje kategorije, in Slovenskega državnega tekmovanja TEMSIG (2018), na katerem je usvojila zlato priznanje, 1. nagrado v svoji kategoriji in posebno priznanje za najobetavnejšo mlado tekmovalko.

Poleg nastopov na tekmovanjih se redno predstavlja na javnih nastopih in prireditvah v sklopu glasbene šole in izven. Udeležuje se citrarskih seminarjev, na katerih pridobiva dragocene izkušnje ter še dodatno nadgrajuje svoje znanje. 

Kvartet Four Characters

Kvartet Four Characters je bil ustanovljen v oktobru 2016. Precej nenavadna zasedba v sestavi oboa, flavta, klarinet in klavir je nastala, ko so se za skupno muziciranje odločili štirje študentje Akademije za glasbo Ljubljana. V kvartetu igrajo Felicijan Laura flavta, Lackovič Peter oboa , Pušnik Jan klavir ter Špela Šrgan klarinet, vsi zelo dejavni na solističnem področju, saj se redno udeležujejo tekmovanj in seminarjev po Evropi.  Od vsega začetka je njihov mentor prof. Matej Šarc.

 V mesecu marcu so se udeležili državnega tekmovanja Temsig, kjer so dosegli zlato plaketo in prvo mesto. Ta uspeh jim je odprl številna vrata, in v prihodnjih mesecih jih čakajo nastopi na festivalih po celi Sloveniji.  Na Temsigu so prvič izvedli skladbo skladatelja  Črta Sojarja Voglarja z naslovom Štirje karakterji, po kateri so se tudi poimenovali, in je bila napisana prav zanje. S to skladbo so imeli možnost sodelovati pri projektu zavoda Sploh, imenovanega Zvokotok, ki odkriva nove možnosti klasičnega koncertiranja in dodatno širi izvajalske možnosti.


  • Chiarra Gregorc Planinc, citre
  • Mentor: Franja Kočnik / Glasbena šola Slovenske Konjice

 

  • Quartet Four Characters: Laura Felicijan, flavta, Špela Šrgan, klarinet, Peter Lackovič, oboa, Jan Pušnik, klavir
  • Mentor: Matej Šarc / Akademija za glasbo v Ljubljani

Lokacija