Tokrat v sodelovanju z jamajško pevko Italee Watson v duhu reggaeja, ki temelji na sodobni urbani glasbi, z vplivi glasbe iz raznih koncev sveta z obilo improvizacije, predstavlja projekt z naslovom Roots and Fruits.

Z jamajškim glasbenim duhom prežeta sodobna urbana podlaga, ki ji niso tuji improvizacija in vplivi glasbe iz raznih koncev sveta.

Global comunity je sklop projektov kitarista in komponista Igorja Bezgeta, ki v različnih situacijah in zasedbah združuje raznotere elemente glasbe sveta. Tokrat v sodelovanju z jamajško pevko Italee Watson v duhu reggaeja, ki temelji na sodobni urbani glasbi, z vplivi glasbe iz raznih koncev sveta z obilo improvizacije, predstavlja projekt z naslovom Roots and Fruits. Sodelovanje z Italee se je začelo lani poleti v času njene evropske turneje in se nadaljevalo letos v Kingstonu na Jamajki, kjer je bil projekt posnet.Poleg glasbe, ki sta jo ustvarila skupaj, bo moč slišati tudi pesmi, s katerimi se umetnica predstavlja na svetovnih odrih. V zasedbi sodelujeta še slovenski ambasador reggae glasbe Tadej Tadiman Tratnik, tokrat z bas kitaro in glasom, ter bobnar Matej Horvat Mato. Oba poznamo iz zasedbe Siti hlapci.