Prepoznavne melodije in bogatost harmoničnih podlag, v katerih se žanrsko prepletajo elementi popa, jazza in etna.

V harmonične melodije spleten večer, ki naj ne mine Brez tebe.

Glasbena skupina z imenom Flora & Paris je otrok ideje treh članov znane slovenske zasedbe Orlek, ki so si zaželeli še drugačnega zvoka. Sredi leta 2012 so pričeli z aranžiranjem glasbenih idej Jureta Torija in Mateja Feleta, ki jih je na basu podpiral Mitja tori, in po šestih mesecih prišli v kontakt s pevko Floro Emo Lotrič, po kateri je skupina dobila tudi ime.

Po predstavitvi svojih glasbenih idej sta se jim pridružila še tolkalist in bobnar Blaž Celarc ter saksofonistka Tjaša Perigoj. Floro je kasneje študij odpeljal v tujino, nova pevka zasedbe je postala Patricija Škof. V letu 2016 se je zasedba pomladila. Pevko je zamenjal Žan Libnik, finalist tv šova Slovenija ima talent, skupina pa je dobila tudi novega bobnarja Petra Jeretino, dijaka Srednje glasbene šole Celje.

Že od začetka ustvarjanja v skupini prisegajo na čim bolj akustičen zvok, ker je le-ta najbolj prijeten človeškemu ušesu, obenem pa pušča veliko manevrskega prostora za dinamiko in jakost v izražanju.V glasbenem smislu skušajo združiti mnogokrat nezdružljivo – kvaliteto umetniškega izražanja in poslušljivost ter posledično komercialno uspešnost. Prepoznavne melodije in bogatost harmoničnih podlag, v katerih se žanrsko prepletajo elementi popa, jazza in etna, dopolnjujejo pretežno slovenska besedila, saj kot sami pravijo, imamo bogat in speven jezik, v katerem se najraje izražamo.


Flora & Paris

  • Žan Libnik, vokal
  • Jure Tori, harmonika
  • Matej Fele, kitara
  • Mitja Tori, bas kitara
  • Peter Jeretina, tolkala, bobni
  • Saba Safič, saksofon