Serafine

SERAFINE (pričetek koncerta ob 20:00)

Valentina Čuden, vokal, klaviature
Dada Kladenik, vokal
Mojca Potrč, vokal

Serafine je vokalni trio, ki ga sestavljajo vokalistke Valentina Čuden, Mojca Potrč in Dada Kladenik – vse tri članice ansambla Opere SNG Maribor. Združujejo se tudi kot vokalne pedagoginje in ob prostem času tudi same rade zapojejo. Tako je nastal trio Serafine, kjer se vokalistke sprehajajo po melodijah pop glasbe iz minulega stoletja. Aranžmaje skladb pa podpisujejo kar same. Na koncertih in prireditvah, kjer nastopajo, pa za klavirsko spremljavo poskrbi Valentina Čuden. 

Že na svojem prvem nastopu z mariborskim orkestrom Toti Big Band v Veliki dvorani slovenskega narodnega gledališča v Mariboru, so se Serafine uspešno predstavile in požele ogromen aplavz. Kmalu zatem so nastopile v Stari dvorani mariborske opere na samostojnem koncertu imenovanem Around the Music – Z glasbo naokoli – in navdušilo občinstvo razprodane dvorane z izjemnim nastopom. Koncert Z glasbo naokoli poslušalca popelje skozi različna glasbena obdobja. Ne manjkajo blues, swing, rock&roll ali rythm&blues, postaje glasbenega popotovanja pa vključujejo tudi country, muzikal in rock opero.

Od leta 2014 koncertirajo na pomembnih dogodkih po vsej Sloveniji (51. Zlata lisica, Bob leta 2014, Vlado Kreslin v Narodnem domu, Grad Ptuj, KGB, SNG Maribor, Toti Big Band, Salon Maribor, Life Class Hoteli Portorož in drugi).

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava