NITZ & LARA

Tine Vrabič aka Nitz je producent elektronske glasbe in DJ, ki prihaja iz vrst ekipe Synaptic. Poleg izdaj na neodvisnih lokalnih in tujih založbah redno izdaja na kompilacijah Chilli Space. V svojih DJ setih, live performansih in studijskih kreacijah raziskuje kontraste med plesnimi in raziskujočimi, hudomušnimi in tesnobnimi, instinktivnimi in nezemeljskimi aspekti zvrsti techno, house, bass, leftfield, electro in manj konvencionalne elektronske glasbe.

Lara je od svojega osemnajstega leta najmlajša rezidentka ljubljanskega kluba K4. Glasbeno pot je z igranjem violine in klarineta začela v svetu klasične glasbe, ljubezen do elektronike pa je odkrila v zgodnjih najstniških letih. Nitz & Lara sta skupen projekt z živim nastopom zagnala na dogodku Gibanica v Klubu K4 v letu 2019. Z uporabo ritem mašin, analognih sintisajzerjev in efektov v živo, z improvizacijo ter uporabo raznih obskurnih zvočnih posnetkov prikazujeta inovativen pristop približevanja nenavadne elektronike v plesno klubsko okolje. Žanrsko se uvrščata med elektrom, acid technom in housom.


Nitz & Lara

 

NEBELUNG

Nebelung oz. Marko Šahman, rojen leta 1991 v Mariboru, kjer je tudi odraščal, študijska leta pa preživel v Ljubljani. Kot pravi: »To so bili časi, ko sem popoldneve preživel v ljubljanskih ploščarnah z rabljenimi vinilkami. Leta 2015 smo s prijatelji obiskali Dimensions festival v Puli. Od takrat praznim bančne kartice in polnim zaprašene police z vinilkami različnih elektronskih žanrov. Svojo DJ pot sem začel spomladi 2017, ko sem v Hostlu Tresor nastopil pred nekajglavo množico. Še sreča, da je bila takrat prisotna ekipa Courtyard iz Maribora, s katerimi sem začel zvijat Rolade v Klubu Wetrinsky. Kmalu smo z Urbadurjem in Sedikitom testirali tudi druga plesišča po Sloveniji.«

Jeseni 2018 je odvrtel set na Kersnikovi 4 (K4) v sklopu serije dogodkov z imenom Gibanica in izzval krike sreče in veselja na plesišču. Razpet med dobrimi in zli silami, ki ga vlečejo v podtalne vode, a se počasi dviga na površje. Na odru barko krmari po umetno narejenih strugah iz deep housa, stare šole in disko glasbe, občasno pa zaide v bolj temačen teritorij.


Nebelung

 

DAVE HAZE

David Krušnik, znan kot Dave Haze, se je zaljubil v elektronsko glasbo po svojem prvem obisku najbolj popularnega in slavnega kluba v Sloveniji - Ambasade Gavioli.

Z vedno večjo strastjo in ljubeznijo do glasbe si je leta 2008 kupil prve gramofone in pričel z mixanjem. V zadnjih letih je trdo delo obrodilo sadove in mu omogočilo številne nastope po Sloveniji in tujini. Dave Haze je prav tako ime za popularno serijo Deep Dream, ki predstavlja deep house vpogled v štiri letne čase.


Dave Haze

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava