Assemble Yourself

»Končna igra ali ciljna vsebnost plesnega projekta Assemble yourself (Sestavi se) je edinstveno umetniško telo, tudi enkratno umetniško sožitje novega ter starega, ko se modrost preliva in žari v očarljivi barvitosti plesne mladosti.« Daliborka Podboj, Parada plesa

Moje telo ni
tukaj je nekaj prostora vmes
to ni nekaj, ampak prostor.
Vid V. Vodušek
 

Assemble yourself / Sestavi se je plesni solo, ki se ukvarja z odnosom med identiteto in preseljevanjem. Gre za abstraktno potovanje, ki raziskuje, kako se posameznikove notranje krajine misli, vrednot, čustev in prepričanj trajno preoblikujejo skozi prostorske in časovne spremembe bivališča, ki so posledica fizičnega giba preko stvarnih in/ali simbolnih meja.

Predstava odraža osebni način sprejemanja sprememb in minljivosti človeške identitete; ob praznovanju svobode, ki nam jo te lastnosti nudijo, da se lahko nenehno sestavljamo.

Alicia Ocadiz je leta 2015 magistrirala iz plesne umetnosti in umetnosti giba v okviru raziskave "Srečanja v plesu med Indonezijo in Mehiko" na Katoliški univerzi San Antonio v Murciji v Španiji. Diplomirala je iz sodobnega plesa na državni šoli za klasični in sodobni ples v Mexico Cityju in je certificirana plesalka Rotterdamske prestižne plesne akademije CODARTS v Rotterdamu na Nizozemskem in Pekinške mednarodne umetniške šole v Pekingu na Kitajskem. Nastopala je kot koreografinja, plesalka in cirkuška umetnica na različnih odrih, gledališčih in festivalih v Mehiki, Nizozemski, Franciji, Kostariki, Panami, Španiji, Sloveniji in na Kitajskem. Bila je med drugim članica skupin 2Move Dance Company (Nizozemska), NANA + NA (Panama), Foco al Aire Producciones (Mehika), gibalnega projekta Ashley Meeder (Evropska unija), Cirkusa Kansky (Slovenija). Leta 2009 je prejela nagrado "Mexico City Youth Award", ki jo je dala na seznam mladih perspektivnih umetnikov prestolnice, leta 2010 pa je prejela nagrado Niewe Maan za ustvarjanje in izvedbo najboljše predstave za galerijo v okviru muzeja Nacht v Rotterdamu, Nizozemska.

Realizacijo omogočili: 

Festival Lent, Narodni dom Maribor, Javni Sklad RS za kulturne dejavnosti, Festival Platforma sodobnega plesa, Plesna izba Maribor, Zavod MOJa KreacijA, Lutkovno gledališče Maribor
Izvršna produkcija Odprte plesne scene: Minka Veselič Kološa
Izvršna produkcija Festivala Platforma: Mojca Kasjak

https://www.youtube.com/watch?v=8LGGyg8JaVo&feature=emb_err_woyt


ASSEMBLE YOURSELF 

Alicia Paulina Ocadiz Arriaga, plesni prvenec 
Avtorstvo, koreografija in ples: Alicia Paulina Ocadiz Arriaga
Dramaturgija: Andreja Kopač
Oblikovanje luči:  Borut Bučinel
Kostumografija: Neva Vrba / Društvo B.O.B.
Avtorska glasba in izvedba: Aleksander Kuzmić
Vokal na posnetku:  Zvezdana Novaković
Avtor in bralec haikuja na posnetku, svetovalec koncepta: Vid V. Vodušek
Posneto v: SNEMALNI STUDIO Mario Marolt
Svetovalka za znakovni jezik: Tina Strel
Svetovalka za akrobatiko: Katjuša Kovačič
Svetovalec za gib: Ryuzo Fukuhara
Producentka: Živa Brecelj
Produkcija: Plesni Teater Ljubljana – Prvenec PTL 2019
Zahvala: Dušan Ugrina, Carlos Pascual, Lucía Ramallo, Nikola Orešković, Victor Jesús Ocadiz De La Rosa

 

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava