Jorg Zupan, Damjan Fink, Peter Kovač

ostalo | kulinarika

Trije mladi chefi, toda vsi s chefovsko prepoznavnostjo in uspehom. Zupan je najbolj avantgarden ljubljanski chef s pravim Ateljejem, Finku Grad ni bil dovolj in je zdaj spet tudi v rojstni hiši v Novem mestu, Kovač pa je v najbolj elegantni ljubljanski restavraciji Maxi-malen!


Jorg Zupan (Atelje, Ljubljana, 3 srčki)

  • »Tonkatsu« govejega jezika, krema jurčkov, miso majoneza, kisla čebula in kumare
  • Češnje, piškot, kozji jogurt in pehtran

Damjan Fink (Hiša Fink, Novo Mesto, 2 srčka)

  • Postrv in kos kruha
  • Belokranjsko jagnje v hrustljavi skorjici odojka

Peter Kovač (Restavracija Maxim, Ljubljana, 2 srčka)

  • Domači tortelini z mesnim nadevom in tremi teksturami parmezana (omaka parmezana, espuma 24 mesecev staranega parmezana, pena 30 mesecev staranega parmezana ), olje bazilike, datterino paradižnik
  • Mousse grškega jogurta, mandljev biskvit z oreščki in sredico pasijonke, mango sorbet, espuma kisle smetane ter drobljenec s solnim cvetom in nuit blanche čokolado

Lokacija