Direktor festivala

Vladimir Rukavina, direktor Festivala Lent

Pravnik in diplomirani ekonomist, Certified Festivals and Events Executive, končal specializacijo, ki sta jo organizirala Purdue University iz Indiane ter International Festivals & Events Association, svetovna zveza festivalov, bazirana v ZDA, ki združuje več kot 2000 članic po vsem svetu. Ta specialistični naziv si je v 30 letih obstoja specializacije uspelo pridobiti le okoli 300 ljudi na vsem svetu.

Več mandatov je bil član Board of Directors IFEA World in IFEA Europe, trenutno je član Presidents Council te svetovne organizacije in njen ambasador. Skupaj z predsednikom IFEA World Bruceom Skinnerjem sta pri Wiley & Sons založbi iz New Yorka izdala knjigo – učbenik Event Sponsorship.

Na temo festivalov predava po vsem svetu (ZDA, Južna Afrika, Avstralija, Rusija, Kitajska, Evropa)

Leta 2016 je prejel prestižno nagrado časnika Finance za posebne dosežke v gospodarstvu. Nagrade so do zdaj prejeli še: Ivan Ribnikar, profesor na ekonomski fakulteti, Jože Stanič, nekdanji predsednik uprave Gorenja, France Bučar, prvi predsednik državnega zbora, Stojan Petrič, predsednik uprave Kolektorja, Milan Kučan, nekdanji predsednik države, Slavko Avsenik, glasbenik, Jože Colarič, predsednik uprave Krke, Vojko Čok, predsednik nadzornega sveta Banke Koper, Janez Škrabec, lastnik in direktor Rika, Spomenka Hribar, družbena raziskovalka in publicistka, Sandi Češko, solastnik in predsednik upravnega odbora Studia Moderna, Ivo Boscarol, direktor in lastnik Pipistrel, Tina Maze, Igor Akrapovič.

»Nagrado za posebne dosežke v gospodarstvu sta prejela kulturna menedžerja Vladimir Rukavina in Darko Brlek
V okviru Poslovne konference Portorož so v četrtek zvečer slovesno podelili nagrado časnika Finance za posebne dosežke v gospodarstvu za leto 2016. Nagrado sta prejela direktor Narodnega doma Maribor in oče Festivala Lent Vladimir Rukavina ter umetniški vodja in direktor Festivala Ljubljana Darko Brlek.
Rukavina in Brlek sta "umetnika in poslovneža podiranja pregrad", saj "znata tenkočutno povezati državo, podpornike umetnosti iz gospodarstva, umetnost samo in korist celotne skupnosti, vključujoč tudi celotno gospodarstvo"
, so v Financah zapisali v obrazložitvi izbora.

Letošnja nagrajenca sta dobršen del svojega delovnega življenja posvetila menedžmentu v kulturi in skozi vrsto let pokazala, da ta del menedžmenta ni sestavljen iz uradniškega nabiranja proračunskih sredstev za izvedbo kulturnih programov, temveč sta znala povezovati in še vedno povezujeta gospodarstvo z umetnostjo. "Prav zaradi tega izjemnega talenta gospodarstvu dajeta posebno širino, občinstvu obeh festivalov pa premnogo kulturno-umetniških utrinkov, brez katerih bi življenje vseh nas bilo precej siromašnejše."

Dodajajo, da sta tako ljubljanski festival kot Festival Lent pomembna za celotno slovensko gospodarstvo in državo. "Rukavina in Brlek jasnita obzorja, dajeta navdih in ne nazadnje pomembno pripomoreta tudi k prepoznavnosti Slovenije," piše v obrazložitvi nagrade, ki je namenjena tistim posameznikom in organizacijam, ki ključno prispevajo h gospodarskemu razvoju in povečevanju družbene blaginje.

1. Vsebinska zasnova in vizija Festivala Lent
- Usmeritve festivala v prihodnosti
2. Festival Lent 2020
2.1 Namen festivala v post pandemijskem obdobju
2.2 Programska zasnova programov
-  Festival Lent – vračanje h koreninam
-  Programi, ki ne smejo izpasti iz festivala zaradi večletnega financiranja, pogodbeno opredeljenega z ministrstvom za kulturo rs in večletnimi sponzorskimi pogodbami
-  Programi, ki pomembno dopolnjujejo dogajanja na festivalu
2.3 Gostinska ponudba festivala
2.4 Marketinške aktivnosti in promocija festivala
3. Direktor festivala
4. Osnovni statistični podatki 2019

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava