The Margins so prekmursko-hrvaška naveza, ki pod skupnim imenom deluje od leta 2016. Glasba, ki jo ustvarjajo, je v osnovi rock, skozi celoten album pa se mešajo še drugi žanri, kot so grunge, indie, alter in še kaj bi se našlo. Jinho Jinza je povsem nov začetek, pravijo, ki povezuje polpreteklo zgodovino glasbenega udejstvovanja in posledično prinaša zrelost na eni strani ter mladostniško razigranost na drugi strani.

THE MARGINS

The Margins so prekmursko-hrvaška naveza, ki pod skupnim imenom deluje od leta 2016. Četverec
sestavljajo Aljaž Gyurica (vokal, kitara), Luka Ščavničar (bas kitara, spremljevalni vokal), Jože Horvat (bobni) in Patrik Jambrošić (kitara, spremljevalni vokal), za katerim so se fantje ozrli preko hrvaške meje.

Sodelovanje se je izkazalo za uspešno in produktivno, saj so novembra 2017 v ljubljanskem
Orto baru predstavili prvo ploščo, imenovano Bella Insania. Na albumu je devet avtorskih komadov,
katerih rdeča nit je človek in njegov odnos do sveta.
Vsa besedila so v angleščini, v prihodnje pa
morda presenetijo tudi s kakšnim v slovenščini ali hrvaščini. Glasba, ki jo ustvarjajo, je v osnovi rock,
skozi celoten album pa se mešajo še drugi žanri, kot so grunge, indie, alter in še kaj bi se našlo
. Od
izida albuma nabirajo odrsko kilometrino, nastaja pa že tudi nov material za drugo studijsko ploščo.


 

JINHO JINZA

V leto 2018 založba God Bless This Mess vstopa z dolgom iz lanskega leta. Predstavlja težko pričakovani prvenec soboške skupine Jinho Jinza z naslovom »TODAY - 'cause the devil told me so«. Jinho Jinza je kombo prekaljenih glasbenikov, ki imajo za sabo ugledne glasbene projekte in glede na prvi zvočni izdelek benda tudi pred sabo. Soboški trio so Samo Ismajlović, ki je brusil kitaro pri eksperimentalnih Automassage, Janis Salnajs, ki je basiral pri noise rockerjih Manul, ter kot zadnji pridruženi član, Matej Šavel, ki je bobnal pri kultnih Psycho-Path.

Jinho Jinza je povsem nov začetek, pravijo, ki povezuje polpreteklo zgodovino glasbenega udejstvovanja in posledično prinaša zrelost na eni strani ter mladostniško razigranost na drugi strani. Že prvi komad, preprosto naslovljen »Blues«, furiozno odpira album in v svojem imenu zajame izvor njihove glasbe, ki temelji po ritmu in strukturi na klasičnem bluesu, nadgrajenim z novodobnimi glasbenimi praksami v domeni hrupnega rocka. Album »TODAY - 'cause the devil told me so« si lahko v celoti prenesete po principu »plačaj, kolikor hočeš« z bendove bandcamp strani.


Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava