Spremljevalne prireditve

Lent Salsa Weekend

28 .6.–30. 6.: 22.00, Festivalna dvorana Lent
30. 6.: 11.00, Mariborski otok

Vstopnina: 10 € (petek, sobota) + vstopnina na Mariborski otok / Delavnice: z Lento vstop prost!

Organizator: Plesno Vadbeni Center S

Dragi plesalci, ljubitelji salse ter sensual plesov!

V sodelovanju s Festivalom Lent, Festivalno dvorano Lent in Kopališčem Mariborski otok (Športni objekti Maribor) vam predstavljamo Lent Salsa Weekend, ki bo potekal v petek, 28. 6., in soboto, 29. 6., v Festivalni dvorani Lent ter v nedeljo, 30. 6. z zabavo Pool Party na Kopališču Mariborski otok (Športni objekti Maribor).

Inštruktorji:

  • Boštjan & Nina Kizomba
  • Marín & Tjaša Bachata Sensual
  • Roberto Trigona & Salsa Fusion
  • DJ Boricua – Roberto Trigona


Lin Gerkman: North of the South (2018), razstava fotografij

Fotogalerija Stolp, Židovska ulica 6, Maribor
Od 21. 6 do 29. 6., med 15.00 in 18.00

Organizator: Fotoklub Maribor

Projekt dokumentira več zgodb iz sodobne ruralne Namibije. Osredotoča se na posledice, ki jih ima prevzem sodobnih tehnologij na način življenja pripadnikov tradicionalnih kultur. Fotografije predstavljajo dvojnost bivanja ljudi, globoko povezanih s tradicijo in trajno spremenjenih zaradi tehnoloških napredkov in vstopa v globalno ekonomijo.

Vstopnine ni!


Muzika, likovna razstava

Sodni stolp,
Od 21. 6 do 29. 6., med 19.00 in 24.00

Organizator: Fotoklub Maribor, Fotogalerija Stolp

Miran Stergulec se je rodil v Mariboru. V otroštvu je likovne motive prejel od starega očeta Jožefa, ki je s svinčnikom risal vojake, topove in dirjajoče konje na robove časopisa. Oče Matija je s svinčnikom narisal zbirko portretov takratnih popularnih filmskih zvezd, ki je ohranjena. S slikarstvom se je ukvarjal njegov prastric Miro Kehler, ki je slikal z oljem na platno.
V osnovni šoli je bil njegov mentor akademski slikar in kipar Gabrijel Kolbič, ki je  vzpodbujal njegov talent in mu pokazal različne tehnike likovnega izražanja. 
Fotografijo sta mu približala oče Matija in stric Ivan. S kamero Smena 6 in zrcalno refleksno kamero Practika LLC z 1.8/50mm objektivom, se je učil osnove fotografije. Sedaj večino slik razstavlja na spletni strani e-fotografija - galerija in Fineart Portugal.

Čeprav sta ga fotografija in likovno izražanje močno prevzela, je svoj življenjski poklic našel kot akademski glasbenik kitarist. Izobraževal se je na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor in na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Bil je ustanovitelj glasbenih skupin Skarabej, Rajano in Inside. Napisal glasbo za Predstavo Mrtvec pride po ljubico v režiji Tomaža Pandurja, soustvaril glasbo na besedila Janka Glazerja s Petrom Andrejem, posnel avtorski CD z Vaskom Atanasovskim in nekaj svojih solo cd jev. S fotografijami prikazuje glasbenike in plesalce z dinamičnim izrazom. Z  uporabo daljše ekspozicije in bliskavice so njegovi liki uvrščeni med lastnostmi statične fotografije in gibljivimi slikami filma. V magičnem realizmu, ki je sinteza realnega in namišljenega sveta, je avtor našel vir navdiha, kjer nastopajo njegovi glasbeniki v različnih zasedbah in sporočajo univerzalen jezik kreativne umetnosti.

Za vstop potrebujete Lento ali Dnevno Lento.


My House Is Your House

 

Sobota, 29. 6. 2019, ob 14.00
Pruh

Vstopnina: 10 €, z Lento 8 € (v predprodaji 2 karti 15 €)

Organizator: LOSI, društvo za organiziranje lokalnih aktivnosti

Nastopajo:

  • Dave Manali
  • indianX
  • Saturday Simon
  • Ben Gashi
  • Chibba
  • Brtinzz

Drugi elektronski glasbeni dogodek sezone 2019 na odprtem v sklopu štirih Pruh dogodkov ob 5.obletnici delovanja elektronske štajerske organizacije Mild 'N Minty bomo jubilejno izvedli pod okriljem poletnega Festivala Lent, Maribor v plesnih ritmih House glasbe.

Tokratni dnevno-večerni dogodek bo postregel z odličnim izborom House (Classic, Vocal, Deep, Tech) glasbe nastopajočih, Mild 'N Minty rezidentov DJ indianX in Ben Gashi ob bok izbrancu spomladanskega natečaja DJ Brtinzz ter gostujočima DJ Saturday Simon dobro poznan mariborski publiki, iz osrednje Slovenije pa se nam bo prvikrat pridružil DJ Chibba. Za vrhunec večera bo poskrbel eden najprepoznavnejšiš House ustvarjalcev iz sosednje Italije na naših tleh, ki je dolga leta krojil programsko zgodbo z rezidenco v kultnem klubu Ambasada Gavioli – DJ Dave Manali.

Obeta se nam enkraten plesni dogodek v unikatnem naravnem ambientu pod soncem in zvezdami v objemu senčnih zavetij krošenj dreves kamnoloma Pruh v neposredni bližini meje z Avstrijo in svetovno prepoznavno vinsko cesto Svečine v obliki srca. Malo komu znan majhen kamnolom iz katerega so za štajersko prestolnico Maribor izsekali kamen za spomenik 'Kužno znamenje' je danes prijetno urejen prostor za unikatne prireditve na odprtem, ki polek koncertov, filmskih festivalov, dnevov poezije in teatra, duhovnih delavnic, plezalne stene in 'lounge bara' prireja tudi butične plesne elektronske prireditve vse pod taktirko upravitelja kulturno-umetniškega društva Losi.

Vabljeni na dogodek v sklopu šetvilnih prireditev na prostem sezone 2019 na Pruh-u.

V primeru dežja dogodek odpade. Več o dogodku: https://www.facebook.com/events/612997562542330/


 

Lokacija