Spored

Stevan Stojanović Mokranjac, prir. Zoran Marković: Tebe pojem
Johann Sebastian Bach, prir. Avdej Mirzojev: Partita št. 2 v d-molu za solo violino BWV 1004
5. Chaconne
Stevan Stojanović Mokranjac, prir. Zoran Marković: Rukovet št. 6
Stevan Stojanović Mokranjac, prir. Zoran Marković: Kerubimska pjesma/Kerubinska pesem
Avdej Mirzojev: Fantazija na Verdijeve teme
Giovanni Bottesini, prir. Klaus Trumpf: Passione amorosa/Ljubezenska strast
Daryl Runswick: Strauss in the doghouse/Strauss v pasji hišici
Stevan Stojanović Mokranjac, prir. Zoran Marković: Rukovet št. 15


Kvartet kontrabasov Scaramelli Bass Quartet sestavljajo štirje mladi kontrabasisti, vsi  študentje na Akademiji za glasbo v Ljubljani, prejemniki najvišjih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih, člani najboljših mladinskih svetovnih orkestrov ( Gustav Mahler Jugendorchester, Orchestre des Jeunes de la Mèditerranèe, European Union Youth Orchestra). Občinstvu so se prvič predstavili aprila lani na finalnem koncertu konference ESTA ( European String Teacher Association ), ki je tedaj potekala v Ljubljani v prostorih slovenske filharmonijie. Po prvem skupnem koncertu so poželi stevilne pozitivne odzive in kritike in se odločili nadaljevati skupno glasbeno pot kot kvartet. Od tedaj koncertirajo tako pri nas, v okviru Glasbene mladine  ljubljanske ( cikel Mladi mladim, Glasba na vodi), Festivala urbane kulture Kočevje, kot tudi v tujini. Decembra lani so se   predstavili hrvaškemu občinstvu  na koncertu organizacije Hrvatska glazbena mladež v Osijeku.

Njihov repertoar zajema številne priredbe znanih orkesterskih, zborovskih, opernih del. Pri zborovski glasbi, ki jo izvajajo, gre omeniti predvsem priredbe zborovskih del srbskega skladatelja Stevana Mokranjaca in priredbe nekaterih slovenskih ljudskih napevov. Poleg resnega repertoarja pa se znajo pozabavati tudi z melodijami slovenske, makedonske, srbske, bolgarske, romske folk glasbe.

Vredno je omeniti, da imajo vsi člani kvarteta kontrabase italijanskega izdelovalca Sergia Scaramellija, prav od tu izhaja njihovo ime Scaramelli Bass Quartet.


Scaramelli Bass Quartet

  • Jošt Lampret, kontrabas
  • Žiga Trilar, kontrabas
  • Grega Rus, kontrabas
  • Todor Marković, kontrabas

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava