Sassja je najbolj prepoznavna ženska MC-jka v regiji. Amo (tudi Amo Socialec) je umetniško ime, pod katerim deluje mladi aktualni državni prvak v freestyle battle-u. NeoPogo nam s premikajočimi slikami hočeta pokazati in povedati o njuni zgodovini, vsakdanu in njunih prigodah. Spejs kolektiv, ki ga sestavlja šest producentov, je večžanrska skupina umetnikov, ki s svojim širokim spektrom produkcije občinstvo pelje na potovanje skozi avdio-ozvezdje.

SASSJA (BIH)

Najbolj prepoznavna ženska MC-jka v regiji. Na sceni je že več let, vednar je svoj prvi solo album objavila leta 2015 pri založbi Menart. Pred albumom je izdala dva uspešna singla, „Clash“ in „Etikete”, katerih videi imajo na YouTube-u več kot 5 milijonov ogledov.

Sassja je začela koncertirati leta 2015 in nastopila na festivalih INMusic (CRO), Seasplash (CRO), OK Fest (BIH), Lake Fest (MNE) in kot predskupina Asian Dub Foundationu v okviru CMA v Dubrovniku. Jeseni je dobila Wild Card nominacijo MTV Europe Music Awards. Zahvaljujoč se glasovanju publike je Sassja poleg 2 Cellos, Hladno Pivo, Marčelo in Daniel Kajmakoski bila nominirana za Best Adria Act leta 2015.


 

AMO SOCIALEC

Amo (tudi Amo Socialec) je umetniško ime, pod katerim deluje mladi aktualni državni prvak v freestyle battle-u. Za ožjo hiphopersko publiko je to že znan obraz, saj je osvojil vsa večja tekmovanja v prostem slogu in improvizaciji, ki so se vrstila po celotni državi zadnjih nekaj let. Prvič je nase opozoril že daljnega 2009, ko je na državnem prvenstvu v Freestyle Battle-u zaostal samo za legendarnim N'tokom.  Temu je sledila izdaja 'neodvisno izdanih' demo ploščkov, ki so bili na insajderski sceni dobro sprejeti. 

Prvi takih, 'Horizont' je definiral njegov slog, ki spodbuja mlade k proaktivnosti, premišljenosti in družbenem udejstvovanju, hkrati pa večkrat na domiseln način pogleda kritično na družbene tabuje. Prav tako je večkrat opozoril nase kot gostujoči raper na projektih z imeni, kot so Emkej, Zlatko, Trkaj, Mrigo …

V sklopu svojega kolektiva pa je odpiral koncerte tudi na mini turneji Dubioze Kolektiv po Sloveniji in za nominiranca prestižne nagrade Grammy, Planet Asio.  Vmes je postal član vseslovenskega hiphoperskega kolektiva Wudisban. V letu 2016 je izdal dolgo pričakovan uradni album, ki nosi naslov 'En dan...', na njem pa je sodeloval tudi s produkcijskimi ekipami izza meja Slovenije. V prihodu je njegov najnovejši projekt »Spartacus«, s katerim načrtuje povratek v vrh slovenske hiphoperske scene


 

NEOPOGO

Legenda govori, da sta se našla neznano let nazaj. Edino, glede česa se vsi pripovedovalci te legende strinjajo, je, da sta se prvič pojavila na Célovskhki, čeprav niso vsi prepričani, da sploh vedo, kaj to pomeni.Nekateri pravijo, da sta iz Taman Negara v Maleziji, drugi, da sta iz Brazilije, Nepala, Švedske … Nekateri verjamejo, da sta vesoljca, drugi, da sta starodavni bitji iz druge dimenzije.

Prvič sem ju videl v živo nastopati leta 2016 in odkar ju spremljam, sem začel razvijati svojo teorijo, od kod in kaj sta. Zdi se mi, da sta nekaj res čarobnega. Moder igra ritem, medtem ko oranžen igra melodijo in vsak koncert, na katerem sem do zdaj bil, je bil nekaj novega: v jedilnici, ki me je spominjala na moja prastarša; v neki črni luknji, kjer so se stene svetlikale, kot da teče voda po črnem marmorju; v dnevni sobi sredi kluba ...

Ob tem nam s premikajočimi slikami hočeta pokazati in povedati o njuni zgodovini, vsakdanu in njunih prigodah. Bolj ko poslušam in gledam, bolj razumem njun jezik, veselim pa se dneva, ko bom končno razumel dovolj, da bom lahko povedal svojo teorijo o NeoPogo.

(Opis je sestavil Jure Dežaner, največji oboževalec dueta.)


 

SPEJS COLLECTIVE

Na Mladininem odru bosta kolektiv zastopala Junker (Staš Kramar) in Pinta (Per Pintarič).

Spejs kolektiv, ki ga sestavlja šest producentov, je večžanrska skupina umetnikov, ki s svojim širokim spektrom produkcije občinstvo pelje na potovanje skozi avdio-ozvezdje. Ekipo sestavljajo: Junker - vir ideje za kolektiv, avtor chill bass in sample-heavy beat-ov; Kaluza8 - specialist za kompleksne elektro-bangerje in riddim drope; Tschimy - artist z repertoarjem, ki sega od Lo-Fi akustičnih avtorskih kompozicij do trap-fuelled moshpit starterjev; Pinta - Crate digger / vinyl archaeologist in residence; Qinn - Trap-inspired producent, specialist za smooth sub-bassline in clean percussion. Simonsezdie – futuristični eksperimentalni traphead.

Ekipa je lani izdala svojo prvo kompliacijo z naslovom "56315:launch", ki ji je letos sledil prvi EP z naslovom "Paralela 16". Med večjimi projekti Spejs izdaja tudi krajše mikse imenovane "Spejsd out", ki jih sestavlja vsak član posebej. Kolektiv se mnogokrat pojavlja na ljubljanski alternativni klubski sceni, sodeloval pa je tudi na večjih festivalih (Tresk, Trnfest ipd.).


Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava