Tomy Declerque je bil v obdobju svoje mladosti priča razvoju slovenske scene plesne elektronike. V času, ko so EDM umetniki kot sta Umek in Valentino Kanzyani postajali priznani v svetu in je domača klubska scena cvetela, je mladi DeClerque zagrabil idealno priložnost. Tim Urbanya je glasbeni producent, DJ, avtor in voditelj radijske oddaje RH202 za vse prepričane častilce elektronske produkcije. Kot didžej je hitro osvojil festivalska in klubska plesišča zaradi prvinskega občutka za ritem. Marko P. alias Marx.P je svojo kariero je začel kot MC na različnih elektronskih glasbenih dogodkih in v različnih klubih po Sloveniji in Avstriji. Bitežnik je DJ, producent, tonski tehnik, promotor in amaterski dizajner, ki se večino časa ukvarja s produkcijo in vrtenjem elektronske glasbe, natančneje housa in techna. Niash Poyma je glasbeni producent, DJ in avdio inženir iz Maribora. Pri 13. letih je prvič prijel za CD-predvajalnike in se na njih naučil mešati elektronsko glasbo, ne dolgo za tem pa je sam začel ustvarjati glasbo.

TOMY DECLERQUE

Tomy Declerque je bil v obdobju svoje mladosti priča razvoju slovenske scene plesne elektronike. V času, ko so EDM umetniki kot sta Umek in Valentino Kanzyani postajali priznani v svetu in je domača klubska scena cvetela, je mladi DeClerque zagrabil idealno priložnost. Z dologoletnim prijateljem Zox-om je prvič vstopil v svet produkcije. Skupaj sta zgodaj zaslovela s skladbo »My Desire« in »Music Makes Me Happy«. Slednja se je pojavila na številnih kompilacijah in bila izbrana v rubriki »Nepogrešljiv nov komad« na Pete Tong-ovi radijski oddaji na BBC-ju.

Zatem je DeClerque naredil premor od hektičnega stila življenja DJ-a in producenta. Ob njegovem povratku je prišel čas za samostojno pot. Njegova zgodnja dela za založbe Circle Music, Sprout in Jesus Loved You so mu prinesle veliko pozornosti. V preteklih dveh letih pa je urno nadaljeval z delom pri založbah kot so Intec Digital, BluFin, 1605, Terminal M, Toolroom, Cr2 itn.


 

TIM URBANYA

Je glasbeni producent, DJ, avtor in voditelj radijske oddaje RH202 za vse prepričane častilce elektronske produkcije. Če ste v petek zvečer kdaj preklopili na radijske valove v želji po plesnih ritmih, potem vas je gotovo omamila zvočna poslastica Tima Urbanye. Aktualni trendi globalne elektronske scene, podpora slovenski produkciji, prenosi z najbolj vročih dogodkov in intervjuji z imeni, ki vam poženejo kri v prave dele telesa. Uro in pol dolg vrhunski zvočni koktejl je Tim mešal polnih pet let, nato pa z njim zapeljal še nacionalne medije in oddaja Rush Hour je na frekvencah radia Val 202 pridobila še širši krog gorečih oboževalcev kot RH 202.

Da pa ni spreten samo z jezikom in zaupanja vreden izluščevalec vročih trendov, dokazuje tudi zadnjih petnajst let, ko je potrpežljivo gradil kariero. Kot didžej je hitro osvojil festivalska in klubska plesišča zaradi prvinskega občutka za ritem. Kalil se je tudi kot vodja trgovine z gramofonskimi ploščami, partyji, ki jih je organiziral pa so mu prislužili še bolj poglobljeno poznavanje terena.

Melodični house v izvornem pomenu besede je njegova. Globoke bas linije, ki človeka zapeljejo v gibanje in skrbno izbrani vokali, ki obudijo čustva. To je tisto, kar je Tima pripeljalo na odre vodilnih klubov in festivalov v regiji. Svoj pečat je pustil v Ambasadi Gavioli, Byblosu, Cirkusu, v okviru Festivala Maribor, kjer je elektroniko povezal s klasiko, na festivalu Exit, kjer je bil opazni nosilec slovenskih zvokov in v areni Stožice, ko je publiko navlažil mnogo preden je na oder stopil David Guetta.


 

MARX.P

Marko P. alias Marx.P se je rodil v Mariboru, kjer je že od svojih zelo mladih let v stiku z glasbo. Svojo kariero je začel kot MC na različnih elektronskih glasbenih dogodkih in v različnih klubih po Sloveniji in Avstriji. Bil je rezident DJ v klubu Impulz v Mariboru od leta 2002 do 2008, kjer je vodil tudi svoje prireditve in začel kariero kot DJ. Po enem letu življenja v Gradcu je ustanovil neprofitno organizacijo Play2Play Promotions za organiziranje svojih dogodkov v graških klubih, kot so Postgarage, Niesenberger, Loft itd.

Leta 2014 se je odločil, da postane profesionalni producent elektronske glasbe. Izdal je svojo prvo skladbo "Turn Things off" na Crossworlder, hčerinski založbi Cubic Ball Records iz Londona. Leta 2017 je izdal skladbo ‘‘I’ve got my Jams‘‘ pri ukrajinski underground založbi Whoyostro LTD, s katero se je Marx.P spreobrnil v minimal in dub DJ-ja in glasbenega producenta. Nastopal je že ob boku odmevnih ustvarjalcev elektronike, kot so: Marko Nastić, UNER, Technasia, Dominik Eulberg, Paul Ritch, Subb-an, Nastia ... In na festivalih, kot so Springfestival Graz, Eko festival Nova Gorica, festival Lent in Peal Festival!


  • Marx.P (Play2Play, Innocent Music, Whoyostro, eMBi Music, Vzletnaya)

 

JAN BITEŽNIK

Bitežnik je DJ, producent, tonski tehnik, promotor in amaterski dizajner.  Trenutno živi v Berlinu, kjer študira produkcijo glasbe na fakulteti dBs Music Berlin, poleg tega pa se večino časa ukvarja s produkcijo in vrtenjem elektronske glasbe, natančneje housa in techna.

Za sabo ima že nekaj obetavnih nastopov v Sloveniji in 6 let izkušenj. Predlani je zmagal na DJ tekmovanju festivala Halamoye v Tolminu. Kljub temu da se je v Berlin preselil pred pol leta, že ima napovedana 2 nastopa v klubih, ob tem pa vodi svojo radijsko oddajo na Etikett Radiu. V prihodnjih nekaj mesecih bo izdal svoj prvi EP, opremljen z lastnim dizajnom.


 

NIASH POYMA

Je glasbeni producent, DJ in avdio inženir iz Maribora. Pri 13. letih je prvič prijel za CD-predvajalnike in se na njih naučil mešati elektronsko glasbo, ne dolgo za tem pa je sam začel ustvarjati glasbo.

Sprva se je osredotočal predvsem na melodično glasbo (trance, progressive house, itd.), pozneje pa je več časa posvetil ritmični glasbi (disco, house, techno). Čeprav igra tudi kitaro in je del njega močno obarvan z rockom, je že nekaj let ustaljen pri tech house glasbi. Svoj nastop na Lentu napoveduje z besedami: »Moj set bo napolnjen z groovy ritmi, opojnimi bas linijami, neutrudnimi shakerji in spevnimi vokali; zapakiran v nepozaben poletni plesni dogodek. Niash Poyma, kaj te čaka!«


Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava