glasba | koncert
  • 17.15 - 18.15
  • Vstopnine ni.

»Omejiti besede in glasbo Luke Gluvića na folk/country rock bi bil seveda zgolj delček njegove glasbene zgodbe, ki se še širi in dopolnjuje.«

Poleg glasbe, ki je osrednji del njegovega ustvarjanja, je Luka Gluvić tudi prozaist, dramatik in igralec. Kot kontrabasist je bil član Big banda Grosuplje. pred leti pa je vodil tudi jazz kvintet za katerega je pisal avtorsko glasbo. Od leta 2015 do 2016 je pod ustvarjalnim imenom From the balcony pri digitalni založbi izdal štiri EP-je. Od leta 2017 z izidom albuma Vstopanje (Bamdcamp) kot kantavtor nadaljuje svojo vizijo glasbenega ustvarjanja. Sodeloval je tudi na trinajsti ediciji kompilacije Rokerji pojejo pesnike. Letos je izdal dva EP-ja Temne sence in Svobodna sorta (Bandcamp).

»Omejiti besede in glasbo Luke Gluvića na folk/country rock bi bil seveda zgolj delček njegove glasbene zgodbe, ki se še širi in dopolnjuje, tako s prispevkom na že omenjeni kompilaciji RPP 2017 kot s posebno zgodbo njegovega glasu, ki pa ne zveni country ali folkrockovsko belkantovsko, ampak bolj sandieško raskavo in interpretativno; iz njegovih pripovednih liričnih utrinkov naredi pretresljivo lirično zgodbo, ki je sicer ne slišimo pogosto, morda pri Joshu T. Pearsonu iz leta 2011 ali pri samem Waitsu na njegovem prvencu.« (Matej Kranjc, recenzija albuma Vstopanje, revija Mentor, februar 2018)


Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava