glasba | koncert

JOKER OUT

Joker Out je skupina iz Bežigrajskega konca Ljubljane, s pridihom Vrhniškega piša. V iskanju zvoka so prišli do zaključka, da je to kar iščejo, v resnici  njihova pristna mešanica, ki so jo dekleta Slovenije poimenovale Shagadelic rock n’ roll.

Ustvarjajo slovensko glasbo. Koncertirajo po celi Sloveniji in se dostikrat znajdejo v vlogi predskupine tudi največjim imenom slovenskega rock n’ rolla (Big foot mama, Hamo & Tribute to love…).

Imajo 2 studijsko posneta singla (Kot srce, ki kri poganja; Omamljeno telo), vsakega podpira videospot. Avtorski material se nabira, konec leta 2018 pa pričakujemo izid prvega albuma.

Zmagali so na največjem tekmovanju dijaških bandov Špil Liga 2016/17, oder so si delili z legendami kot so Big Foot Mama, Siddharta, Peter Lovšin, Hamo & Tribute 2 love, Omar Naber… Ogreli so publiko na Ritmu mladosti v največji slovenski areni Stožice, stopili na največje glasbene odre po Sloveniji, njihov single Omamljeno telo, pa je bil izbran za popevko tedna na Valu 202.


Joker Out

 • Bojan Cvjetičanin, vokal
 • Matic Kovačič, bobni
 • Kris Guštin, kitara
 • Jan Peteh, kitara
 • Martin Jurkovič, bas

GORAN BARE & MAJKE (CRO)

Sedem let je minilo odkar smo lahko uživali ob odličnem glasbenem produktu neuničljivega Gorana Bareta in njegovih Majk. Album »Težke boje« je bil velika uspešnica, ki je z istoimensko uspešnico hrvaško zasedbo z enim kolesom zapeljal že proti mainstream kanalu. K sreči je Goran Bare svojo vožnjo po svetu pristnega rock´n´rolla uspešno obrnil na ustaljene smernice. Po sedmih letih lahko uživamo v novem odličnem albumu. Šesti album kultne hrvaške zasedbe z naslovom »Nuspojave« (Stranski učinki) se je zasedba, na srečo mariborskih glasbenih sladokuscev, odločila predstaviti tudi na festivalu Lent.

Nuspojave (Stranski učinki) so sedem let po s porini ovenčanem albumu Teške boje spet navdušili najuglednejše hrvaške glasbene kritike, ki o njem pišejo v superlativih in kot eni najimpresivnejših zbirk v Baretovem pesniškem opusu. Na hrvaških radijskih postajah se trenutno predvaja že drugi single z naslovom Ljubav krvari.

Na albumu, ki so ga posneli v novomeškem studiu RSL, so poleg Bareta sodelovali vsi člani Majk - Kruno Domaćinović, Davor Rodik, Alen Tibljaš, Berislav Blažević in basist Mario Rašić, ki nastopa tudi v vlogi producenta.

»Bare je bil kot pesnik že prej znan po tem, da koplje po najtemnejših zakotjih svoje duše, ki jih redko osvetlijo osvetlijo prebliski sreče. Govori o svojem odnosu do ljubezni in odvisnosti, človeka in Boga, posameznika in družbe ter vzponih in padcih svojega neverjetnega življenja, ki gre pogosto prek roba verjetnosti. Nuspojave so celo v tem kontekstu eno najimpresivnejših del v njegovem pesniškem opusu.« Aleksandar Dragaš, glasbeni kritik


Goran Bare & Majke

 • Goran Bare, vokal
 • Kruno Domaćinović, kitara
 • Davor Rodik, pedal steel kitara
 • Mario Rašić, bas
 • Berislav Blažević, klaviature
 • Alen Tibljaš - bobni

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava