Pod umetniškim vodstvom harmonikarja in skladatelja Janeza Dovča glasbenice in glasbeniki predstavljajo slovensko ljudsko izročilo v sodobnih in živih priredbah.

Ustvarjalci so razvili poseben občutek za kontrapunkt med danostjo različnih glasbenih tradicij in svobodo osebnega izraza. Na koncu novega veka ne gre več samo za renesančnost, temveč za resonančnost prostora, ne le za zvočnost, ampak za sozvočnost, ne samo za oglaševanje, temveč uglaševanje.

Ljudska glasba je spomin iz davnine, odmev prostora, ki v sebi nosi različnost slovenskih  pokrajin, s koncertom pa želimo pokazati, kaj pomeni bogastvo razlik in kako pomembna je raznolikost, ne samo v kulturnem, temveč tudi v gospodarskem in političnem svetu.

V 12-letnem delovanju so Sozvočja Slovenije/Sounds of Slovenia nastopili na mnogih prizoriščih doma in po svetu, z letošnjo koncertno produkcijo pa se nam bodo izvrstni ustvarjalci predstavili z novim programom, ki bo aranžmajsko obarvan z akustično, vokalno in elektronsko zvočnostjo.


Sounds of Slovenia

Metod Banko, vokal
Marino Kranjac, vokal, violina, dude, mandola, mandolina, sopele
Klemen Kotar, sakfosoni, klaviature
Boštjan Gombač, vokal, klarinet, piščali, zvočila
Gregor Volk, kitara, vokal
Gašper Kržmanc, kitare
Goran Krmac, tuba, bas, elektronika
Kristijan Krajnčan, bobni, tolkala, čelo
Petra Vidmar, marimba, tolkala
Janez Dovč, harmonika, klaviature, elektronika
Pevska skupina Maroltovke

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava