Igor Jagodic, Uroš Štefelin, Jorg Zupan

SladoLent | ostalo | festival ulične prehrane

  • Igor Jagodic (Restavracija Strelec, Ljubljana)
    • Cvetača (pečena, pire, okisana), tartufi, majoneza s tartufi, drobtine in rjavo maslo, rumenjak, zelišča
    • Goveji tatar na popečenem kislem rženem kruhu, lešnikova majoneza, praženi lešniki, čebulna marmelada, vložena čebula, kreša
  • Uroš Štefelin (Vila Podvin, Radovljica)
    • Krško-poljski hot dog
    • Šamrola
  • Jorg Zupan (Atelje, Ljubljana)
    • Jadranski ceviche s kumaro in jabolkom, oljčno olje  
    • Ateljejev hot dog: brioš štručka, domača klobasa, kimči, arašidi, koriander, miso majoneza, mlada čebula  

Vino večera:
Steyer: Steyer Mark rdeče 2015, suho, Štajerska Slovenija
Modrost se nalaga z leti. Z zrelostjo je beseda bolj preudarna, okus bolj natančen. Iz hrastovih sodov se ponudi zrelo in bogato. Užitek postane žlahten.


Dravska promenada Festivala Lent bo že devetič gostila SladoLent. Čeprav slovenske ulice in trge, od pomladi do jeseni, polnijo številne ulično-kulinarične prireditve, pa mariborski street food festival ni le prvi, temveč je še vedno tudi - edini. SladoLent je namreč promenada vrhunske slovenske kulinarike, vse od leta 2011, ko je kot prvi pri nas iz ulične prehrane ustvaril prireditev, ki ji je ulica le izgovor za - kuharsko predstavo. Prav ta predstava, ki se ob Dravi v času Festivala Lent odvija vsak večer v treh odprtih kuhinjah, pa je glavna posebnost SladoLenta. V njej, namreč, nastopajo le - najboljši igralci/kuharji! V letošnjem letu jih bo skupaj nastopilo kar 31; k njihovim jedem pa bo svoja vrhunska vina  ponudilo tudi 15 slovenskih vinarjev.

Za devet dni bo tako SladoLent ob Dravi v času Festivala Lent postal ponovno ne le največja, temveč tudi najboljša slovenska gostilna. V nobeni drugi ne moreš v tako kratkem času preizkusiti jedi toliko vrhunskih chefov, sploh pa ne po takšni ceni: za posamezno jed boste namreč odšteli 4 eure, za kozarec vina pa 2 oziroma 3 eure.

Lokacija