Duo Stojnšek & Rot

KLAVIRSKI DUO STOJNŠEK & ROT

Jana Stojnšek in Ambrož sta kot klavirski duo začela sodelovati med študijem na konservatoriju v Celovcu. Posvečata se repertoarju za klavirski duo vseh obdobij od klasicizma do sodobnosti, tako za klavir štiriročno kot tudi delom za dva klavirja. Njuni mentorji so bili sprva Alexei Kornienko, Elisabeth Fister in Nao Huang, sedaj pa muzicirata pod vodstvom Lorenza Cossija. Izobraževala sta se tudi pri duu Silver-Garburg v Gradcu. Leta 2017 sta bila po uspešno opravljeni avdiciji izbrana kot udeleženca mojstrskega tečaja komorne glasbe na Fondazione Luigi Bon v Colugni v Italiji pod vodstvom Federice Repini. Avgusta 2018 sta s celovečernim koncertom nastopila na festivalu Carniarmonie 2018 v Italiji. Decembra 2018 sta se uvrstila v finale tekmovanja komornih zasedb Artedea Arena, ki bo potekalo januarja 2019 v koncertni hiši v Celovcu.

JANA STOJNŠEK (1994) je z glasbenim izobraževanjem pričela v Glasbeni šoli Slovenska Bistrica, nadaljevala pa na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru klavir v razredu prof. Mitje Vrunča, vzporedno pa tudi glasbeni stavek. Študij je nadaljevala na konservatoriju v Celovcu v razredu Elisabeth Fhedoroff, sedaj pa ga zaključuje pod mentorstvom prof. Lorenza Cossija. Dodatno se je izobraževala na mojstrskih tečajih pri profesorjih: Tatjana Ognjanovič, Ruben Dalibaltayan, Đuro Tikvica, Rolf Plagge, Ingomar Rainer, Oleg Marshev in na seminarju kompozicije pri Dušanu Bavdku in Nenadu Firštu. Osvojila je nagrade pri naslednjih tekmovanjih: 2. nagrada  na International Internet Music Competition 2011 (Srbija), 3. nagrada na Concorso Internazionale per Giovanni Strumentisti Povoletto 2011 (Italija), 2. nagrada na Concorso Internazionale per Giovanni Strumentisti Povoletto 2012, 2. nagrada  na International Internet Music Competition 2012. Komponira za različne zasedbe (klavir solo, komorna glasba, simfonični orkester in zbor). Leta 2012 je prejela nagrado Dr. Roman Klasinc za izjemne glasbene dosežke v času šolanja na konservatoriju v Mariboru. Od leta 2018 poučuje v Glasbeni šoli Murska Sobota. Redno sodeluje v klavirskem duu z Ambrožem Rotom. Avgusta 2018 sta nastopila na festivalu Carniarmonie v Italiji, januarja 2019 pa sta nastopila v finalu tekmovanja Artedea Arena v Koncertni hiši v Celovcu.

AMBROŽ ROT (1994) je pričel glasbeno pot v Glasbeni šoli Trebnje, srednješolsko izobraževanje pa je zaključil na Gimnaziji Poljane v Ljubljani in na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, kjer je maturiral z odliko v razredu prof. Zoltana Petra. Študij je nadaljeval na konservatoriju v Celovcu v razredu Elisabeth Väth-Schadler. Dodatno se je izobraževal na klavirskih mojstrskih tečajih pri Laszlu Baranyayu, Srđanu Čaldaroviču in Petru Józsi. Ambrož je sodelavec v Glasbeni šoli Trebnje, sodeluje pa tudi s številnimi pevskimi zbori in zasedbami v domači okolici kot klavirski spremljevalec. Junija 2017 je kot pianist nastopal v gledališču Neuebühnevillach v Beljaku. Redno sodeluje v klavirskem duu z Jano Stojnšek, s katerim sta nastopila na celovečernem koncertu na festivalu Carniarmonie 2018 v Italiji, decembra 2018 pa sta se uvrstila v finale tekmovanja komornih zasedb Artedea Arena.


Arvo Pärt (*1935): Pari Intervallo

Wolfgang Rihm (*1952): Mehrere kurze Walzer (Več kratkih valčkov)

Franz Schubert (1797-1828): Fantazija v f-molu D. 940


  • Ambrož Rot, klavir
  • Jana Stojnšek, klavir

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava