Priporočamo
glasba | koncert

Energičen spoj elektronskih in akustičnih ritmov, rock in funk kitar, nevrotičnega saksofona in arhaičnega vokala.

LILITH CAGE

Shoegaze Psycho pop

V času vse večje participacije žensk na področju alterja četverec z imenom Lilith Cage, ki ga poleg bobnarja Matjaža Pegama sestavljata še kitarist Vili Domijan in basist Piero Pocecco, še posebej avtorsko in karakterno opredeljuje izjemen vokal pevke Lili Žigo. Rezultat sinergije posavsko-primorske zasedbe je reinkarniran post punkovski new wave duh osemdesetih z izjemnim občutkom za temačni alter in psihedelični shoegaze.

V glasbi Lilith Cage zazveni tako senzualnost mehkobe, ki prefinjeno prehaja v sfere močne, nepokorne, nevarne ženstvenosti, kot tleči revolt punka in new wave-a osemdesetih let. Atmosfera zasanjane poetike, temni podtoni grešnosti in demonične preproščine beata, meditativne kitare in basa, vezane skupaj z glasom močne ženske, ki kljubuje svetu mačistov, obeta dinamično rojstvo svojevrstne muzike.

Bend pospešeno pripravlja svoj prvenec, medtem pa intenzivno medosebno kemijo prinaša tudi na koncertne odre.


Lilith cage

 • Lilith Cage
 • Lili Žigo, vokal
 • Matjaž Pegam, bobni
 • Vili Domijan, kitara
 • Piero Pocecco, bas

DEMOLITION GROUP

Kljub mnogim dilemam in spremembam so Demolition Group ohranili ustvarjalni naboj in pospešeno pripravljali nov album, ki je izšel maja s promocijskim koncertom v Kinu Šiška.

Do danes so izdali štirinajst albumov. Zadnji album Zlagano sonce so objavili maja 2015. Album je bil nominiran med petimi najboljšimi albumi leta 2015.
Igrali so na mnogih znanih evropskih festivalih, kot so SAN REMO rock, BARCELONA BIENALE, BERLIN Independence days, DRUGA GODBA Ljubljana, Carrot Budimpešta, MTV Calgari, Arezzo wave, Festival Iberoamericano de Teatro de Bogota-Colombia in drugih.

V zgodnjih devetdesetih so izdali dva albuma za italijansko založbo CRUISIN' HIARA iz Modene. Sodelovali so na kompilaciji Trans Slovenia Express (MUTE RECORDS - priredbe KRAFTWERK). Komponirali so glasbo za predstave Mladinskega gledališča iz Ljubljane - Roberto Zucco (1994), Butterendfly (1995), Mesto v katerem nisem bil (1998) in dva filma - oba je režiral Sašo Podgoršek - Sladke Sanje in Temni Angeli Usode po scenariju pevca Gorana Šalamona, v katerih so odigrali tudi glavne vloge.

Nekateri člani Demolition Group so sodelovali tudi s skupinami, kot so LAIBACH, BORGHESIA in mnogimi drugimi.

Glasba Demolition Group je energičen spoj elektronskih in akustičnih ritmov, rock in funk kitar, nevrotičnega saksofona in arhaičnega vokala.

»Demolition Group ostajajo brezkompromisna rokovska zasedba in še vedno delujejo na robu alterja in undergrounda. Jasni in glasni, z občutljivim in kritičnim odnosom do aktualnega dogajanja in čedalje večje atomizacije družbe.«


Demolition Group

 • Goran Šalamon, vokal
 • Aleš Suša, saksofon
 • Petar Stojanović, kitara
 • Tomi Gregel, bas
 • Ivan Gregel, bobni
 • Matjaž Pegam, zvok in produkcija

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava