Captain Morgan's Revenge se je začel kot rokerska trojica iz Novega mesta, ki jih glasba povezuje že od samega začetka. King Ubu - alternative-progressive rock skupina ustvarja od leta 1991, skozi svoje ustvarjalno delo pa je razvijala različne stile, kot so punk, grunge, melodic hardcore.

CAPTAIN MORGAN'S REVENGE

Captain Morgan's Revenge se je začel kot rokerska trojica iz Novega mesta, ki jih glasba povezuje že od samega začetka. Kot sočlani ali pa le del nepogrešljive ekipe so se skupaj povezovali v skupinah, kot so Necrotik, Kormorana, HBWC, Condemnatio Christi, Sarcom, Linear, …

Po letih zajemanja glasbe z veliko žlico resnosti pa so se odločili, da je čas za odklop. Vikendaška »piknik varianta« snemanja naključno nametanih akordov in nekaj mimogrede padlih udarcev se je zaključila pozno v noč s končano pesmijo in nasmehom na obrazu. Trije mušketirje in ustanovitveni člani Rok Žurga (Jim Morgan) na vokalu, Aljoša Hrastar na kitari in Špelko Maksim kot ritem mašina, so dokazali da rock’n’roll še ni mrtev.

Po pol leta iskanja basista je v skupino vstopil Nejc Godec, znan tudi kot član skupine Ice On Fire, in tako je skupina v začetku decembra 2015 s prvim nastopom naznanila svoj vstop na glasbeno sceno.

V kratkem času delovanja se skupina lahko pohvali s kar nekaj kvalitetnimi nastopi, med drugim na velikem odru Škisove Tržnice, z zmago na Škisolovu in pa zmago na lokalnem predizboru VW Rocks 2017.

Stilsko jih lahko poskusimo opredeliti kot hard blues, rokersko zasedbo. Ker pa volk nikoli popolnoma ne zamenja svojega kožuha, tudi Captain Morgan's Revenge ne morejo, da ne bi v svojo glasbo vklopili tudi težko kovinarske mešanice southern metala in stoner rocka.

Začetek marca so zaznamovali z izidom novega singla “Same Fools”, ki govori o tem, kako je vedno potrebno gojiti otroka v sebi kljub vsem težavam modernega sveta. V tem istem mesecu pa je prišlo tudi do preobrata … Skupina se je s težkim srcem poslovila od Aljoše, vendar z odprtimi rokami medse sprejela novo “blues” kri Žigo Vovka, ki se je dokazal že na svojem prvem koncertu na predizboru Šourock, ter tako doprinesel k uvrstitvi v finale.

NAGRADE:
Zmaga na ŠKISOLOVU 2016
Zmaga na predizboru WV ROCKS
Zmaga na predizboru Šourock 2017
Zmaga na predizboru Rock Vizija 2017
Nagrada za najboljšega bobnarja Šourocka 2017
Nagrada za najbolj energičen nastop Rock Vizije 2017
Uvrstitev na Goro Rocka 2017


 

KING UBU (CRO)

Obljuba dela dolg. Lani so že bili del programa, a smo jih morali v zadnjem trenutku odpovedati, zato vam letos predstavljamo King Ubu. Alternative-progressive rock skupina ustvarja od leta 1991, skozi svoje ustvarjalno delo pa je razvijala različne stile, kot so punk, grunge, melodic hardcore.

Doslej je izdala 3 demo albume, zadnjega z naslovom 2016 predlani. Pospremil jo je video za komad 'Zakon', za katerega je videospot posnela mlada zagrebška umetnica Petra Nyx. Pesmi 'Polaritet' in 'Usud' pa sta bili objavljeni na kompilacijah 'Balkan under radar vol.4' založbe Black Planet Records iz Niša in '2016-razni izvođači' , založbe Librarion.


King Ubu

  • Saša Špoljar (vokal, kitara),
  • Petar Aleraj (bas kitara),
  • Andrej Šarić (bobni).

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava