Priporočamo

Big Band RTV Slovenija redno vabi v goste slovenske jazzovske glasbenike. Med najbolj nadarjenimi in mednarodno uveljavljenimi je gotovo pianist in skladatelj Marko Črnčec.

Marko Črnčec je en izmed najbolj priznanih sodobnih slovenskih glasbenikov, ki živi in deluje v New Yorku. Na mednarodnem prizorišču je znan kot multiinstrumentalist, skladatelj, aranžer in producent, ki deluje zlasti v jazzu ter popularni glasbi. Izdal je že štiri avtorske zgoščenke z odmevnimi kritikami, kar ga uvršča med enega najbolj ustvarjalnih in produktivnih glasbenikov slovenske jazzovske glasbe. Albuma ”Signature” ter ”Moral Interchange” sta izšla leta 2010 pri založbi B.A.S.E. Njegov tretji album ”Devotion” je izšel leta 2014 pri priznani londonski založbi Whirlwind Recordings.

Največja jazzovska publikacija All About Jazz je ta album uvrstila med enega izmed 20 najboljših svetovnih albumov leta 2014. S tem se je Črnčec znašel v družbi jazzovske smetane, kot so Brian Blade, Tigran Hamasyan, Ambrose Akinmusire, Jason Moran in drugi.

Črnčečev najnovejši album ”Ruthenia” je izšel leta 2017 pri španski založbi Fresh Sound, New Talent.

Big Band RTV Slovenija redno vabi v goste slovenske jazzovske glasbenike. Med najbolj nadarjenimi in mednarodno uveljavljenimi je gotovo pianist in skladatelj Marko Črnčec. Kljub svoji mladosti je že vrsto let član newyorške glasbene scene, kjer sodeluje z najpomembnejšimi imeni svetovnega jazza. Tako je koncert plod sodelovanja mlajše generacije s starejšo, mlade energije in novih idej z izkušnjami in uigranostjo našega nacionalnega jazzovskega orkestra.

Dirigent koncerta je Lojze Krajnčan, ki je aranžiral skladbe Marka Črnčeca, zraven pa napisal posebej zanj še dve novosti. Tudi Črnčec je k programu prispeval dva aranžmaja. 


Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava