Živa Koroška: Športa in iger!

Priporočamo
| doživetje

Programski sklop:

Letošnja Živa Koroška bo popolnoma namenjena športu.

17.00-22.00, Koroška cesta (med Glavnim trgom in Strossmayerjevo ulico)

Saj veste kako pravijo: zdrav duh v zdravem telesu in da boste še za nekaj odstotkov bolj zdravi, bomo za vas pripravili čisto pravo športno nedeljo. Cesta, pločniki in skrita dvorišča se bodo spremenili v igrišča, arene, poligone in še kaj. Svoj prostor pa bodo dobili mariborski športniki, ki vam bodo predstavili paleto bolj ali manj znanih športov ter vas ob enem povabili, da se jim pridružite. Podajte se na razburljivo tekmovanje s svojimi sosedi, prijatelji, someščani in prebudite športni duh, ki ga skrivate v sebi.

Kaj je torej vaša naloga? Iz omar potegnite trenirke, športne copate, pripravite si hladno okrepčilo, ogrejte svoje mišice in pridite na naše igrišče. Podajte se za nogometno, košarkaško ali ragbi žogo, spoznajte čisto prave samuraje, se pomerite v nošenju partnerja - da, tudi to smo pripravili za vas ali polaganju rok, dvorišča pa bodo migala v zvokih in ritmu capoeire. Za tiste, ki radi razgibavate svoje možgane smo pripravili šah in bridž ter ostale miselne igre. Dame in gospodje, vabljeni!

Jasno, pozabili pa nismo niti na naše najmlajše! Za vas bomo obudili že malo pozabljene igre kot so gumitvist, zemljo krast, med dvema ognjema, trden most in še bi jih naštevali, a kaj, ko bo potem nedelja prekratka za vse dogodivščine, ki smo si jih zamislili!

Lokacija