Pozor! Muzika na cesti: Hat Trick Trio (CRO, SLO)

glasba | koncert
  • 11.30 - 12.30
  • Grajski trg
  • Vstopnine ni.

V zasedbi Hat Trick Trio dekleta preigravajo znane jazz standarde, tudi svoje avtorske pesmi, ter skladbe iz pop/funk/latin repertoarja.

Hat trick trio je mlada zasedba treh deklet, ki so se spoznale na študiju jazza v Celovcu. Anja Hrastovšek, uspešna slovenska pevka (Jazzva, Soul Jazz in Jaz) se trenutno izobržuje pri profesorici Caroline de Rooij, sama pa poučuje na številnih priznanih vokalnih šolah v Ljubljani. Kontrabasistka Lidija Strika iz Rijeke je aktivna v raznih hrvaških zasedbah (En Face, Soulmates, Cabaret a la Carte). Svojo glasbeno pot je začela na električnem basu, sedaj pa izpopolnjuje svoje znanje na kontrabasu pri profesorju Ulrich Langthalerju. Leta 2016 je prejela strokovno nagrado Status za kategorijo mladi upi, ki jo podeljuje Hrvaška Glasbena Unija. Urška Supej je mlada kitaristka, ki se je začela učiti kitaro na Jazz Oddelku Glasbene šole Karol Pahor Ptuj pri profesorju Stane Hebarju, sedaj pa šolanje nadaljuje pri profesorju Agostino di Giorgiou. Veliko nastopa v svojih lastnih zasedbah (Urška Supej trio/kvartet), dostikrat pa jo lahko na odru ujamemo v duetu s pevkami (Dualaine, Anja Hrastovšek, Maša But, Veronika Kumar...).

V zasedi Hat Trick Trio dekleta preigravajo znane jazz standarde, tudi svoje avtorske pesmi, ter skladbe iz pop/funk/latin repertoarja.


Hat Trick Trio:

Lokacija

Sponzor dogodka