Nadia Ternifi, sopran; Gregor Ravnik, tenor; Beata Barcza, klavir

Spored

Wolfgang Amadeus Mozart: »Il mio tesoro«/«Moj zaklad«, arija Don Ottavia iz opere Don Giovanni
Wolfgang Amadeus Mozart: »Fuggi, crudelle, fuggi!«/»Beži, morilec, beži!«, duet Donna Anne in Don Ottavia iz opere Don Giovanni
Charles Gounod: »Air des bijoux«/»Arija o draguljih«, arija Margarete iz opere Faust
Charles Gounod: »Ange adorable«/»Čudoviti angel«, duet iz opere Romeo in Julija
Giuseppe Verdi: »Deh, miei bollenti spiriti«/»Ah, njen pogled je blesk neba«, arija Alfreda iz opere Traviata
Giuseppe Verdi: »Parigi o cara«/»Ah, zapustiva te mračne zidove«, duet Violette in Alfreda iz opere Traviata
Giacomo Puccini: »Se come voi piccina«/»Če bi bila tako majhna«, arija Anne iz opere Vile
Franz Lehár: »Lippen schweigen«/»Ustnice molčijo«, duet Hanne in Danila iz operete Vesela vdova
Leonard Bernstein: »Balcony scene«/»Scena na balkonu«, duet Tonya in Marie iz muzikala Zgodba z zahodne strani


Nadia Ternifi

Nadia Ternifi (1993) je študentka petja pri prof. Pii Brodnik na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Leta 2016 je maturirala iz petja na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Editi Garčević-Koželj, vzporedno ja absolventka Medicinske fakultete. Leta 2013 je na mednarodnem pevskem tekmovanju Lazar Jovanović v Beogradu dosegla zlato nagrado in 3. mesto. Leta 2014 je v organizaciji Glasbene mladine ljubljanske nastopila v ciklu recitalov Prisluhnimo v Križankah. Leto kasneje pa je bila štipendistka in udeleženka mednarodnega pevskega festivala Oper-oder-Spree v Beeskowu, Nemčija. Tam je kot udeleženka nastopala v kolažni operi in dveh gala koncertih s Pruskim komornim orkestrom. Kot solistka je nastopala na novoletnih koncertih simfoničnega orkestra Domžale-Kamnik in simfoničnega orkestra Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani. Leta 2016 je na Tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije v svoji kategoriji dosegla 1. mesto in zlato plaketo. Leta 2017 je bila organizatorka in solistka 11. Tradicionalnega koncerta študentov Medicinske fakultete v Unionski dvorani Grand hotela Union. Redno se udeležuje pevskih seminarjev pri mednarodno priznanih profesorjih, kot so Rudolf Piernay, Nena Brzaković, Snežana Stamenkovič, Peter Maus in Breda Zakotnik. Od leta 2010 je štipendistka Mestne občine Ljubljana.

Gregor Ravnik

Gregor Ravnik je študent Medicinske fakultete v Ljubljani in izredni študent solopetja na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri izr. prof. Piji Brodnik. Udeležil se je številnih državnih in mednarodnih pevskih tekmovanj ter se uvrstil na najvišja mesta. Ob koncu leta 2014 je sodeloval kot solist v svetovni premieri opere 'Vojna in mir' avtorja Larryja Coryella, ki je bila premierno uprizorjena v Cankarjevem domu v Ljubljani nato pa še v Novi Gorici in Zagrebu ter v Rusiji maja 2015. Julija 2015 je sodeloval kot solist pri izvedbi Monteverdijevih Vesper v Ljubljani.

Leta 2016 je nastopil kot solist pri izvedbi Bachovega Janezovega pasijona, pod vodstvom prof. Marka Vatovca, in v otroški operi Brundibar, ki je bila uprizorjena v Cankarjevem domu v Ljubljani januarja 2017. Aprila leta 2017 je sodeloval kot solist pri izvedbi Beethovnove Fantazije op. 80 za klavir, zbor in soliste v Cankarjevem domu pod taktirko dirigenta En Shao. Maja 2017 v Cankarjevem domu nastopil kot solist v vlogi Quinta v operi Obrat vijaka skladatelja B. Brittna v izvedbi študentov Akademije za glasbo v Ljubljani.

Beata Ilona Barcza 

Beata Ilona Barcza je študij glasbe začela na Madžarskem v Fertőd-u na glasbeni šoli Joseph Haydn, izobrazbo pianistke in učiteljice klavirja pa pridobila na Fakulteti za glasbeno in vizualno umetnost na univerzi Pécs. Hkrati je delala kot korepetitorka ter študij nadaljevala na doktorski stopnji. Pogosto je sodelovala na različnih tekmovanjih ter osvojila pohvalno število nagrad. Navdušuje se tudi nad glasbili s tipkami, tipičnimi za zgodnejšo glasbo, tako se je na povabilo Malcolma Bilsona v Ithaci (ZDA) udeležila mojstrskega tečaja fortepiana, prav tako tudi mojstrskega tečaja Daliborja Miklavčiča v Ljubljani. Leta 2015 je dobila štipendijo ter pri Jasminki Stančul en semester študirala na ljubljanski Glasbeni akademiji, poleti 2015 pa uspešno nastopala z Jako Stadlerjem in Miho Maasom. Trenutno je učiteljica klavirja ter korepetitorka na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani.


  • Nadia Ternifi, sopran
  • Gregor Ravnik, tenor
  • Beata Barcza, klavir

 

Lokacija