Oder Triglav, glasbeno-gledališko-plesno srce Mestnega parka.

Na Odru Triglav gostimo šolske, ljubiteljske in profesionalne zasedbe iz Slovenije in od drugod, ki obiskovalcem vseh starosti odpirajo kar najširši pogled v svet glasbene, plesne in uprizoritvene umetnosti. Jazz, rock, pop, etno, balet, moderni ples, ljudski plesi in petje, folklora, predstave … Z vsemi čuti začutimo umetnost, lepoto, strast. Valovanje!

Na koncu prenovljene promenade v zelenem objemu mariborskega Mestnega parka nas Oder Triglav pričakuje vsako dopoldne ob 10.30 ter popoldne ob 17.00* predvsem z raznovrstnimi produkcijami glasbenih in plesnih šol, festivalski dnevi pa bodo kot zaključek - ali uvod v večer - ob 19.30 postregli še z izbranimi koncertnimi posladki. Nastopili bodo uveljavljeni domači izvajalci, kot so Oto PestnerDarja Švajger in Maja Keuc, ne bo pa manjkalo niti svežih imen glasbene scene, ki nas tako radi navdušijo in presenetijo.

*Dogodki na Odru Triglav so vsak dan ob 10.30, 17.00 in 19.30, razen na otvoritveni dan festivala, ko bo poleg dopoldanskega koncerta ob 10.30 na sporedu še koncert Big banda Konservatorijev iz Maribora in Ljubljane izjemoma ob 18.00, ter 25. 6., ko bo popoldanski koncert oUkulelent ob 16.00.