»Ko slišiš svojo skladbo v priredbi nekoga drugega, je to potrditev, da to nekaj je. Dokler jo izvajaš sam, nisi objektiven. Šele, ko jo za svojo vzame nekdo drug, ko v njej najde sebe in sebe da vanjo, takrat veš, da je to zares – skladba,« meni Vlado Kreslin. 

Val 202 na Lentu: Izštekanih 10 - Poklon Vladu Kreslinu (foto Alan Orlič Belšak)

Mi menimo, da je velikan slovenske glasbe vse preskromen, in dodajamo, da je »zares skladba« vse prereven opis mojstrovin, ki so jih za svoje sprejele cele generacije. Mirno lahko namreč trdimo, da so malone ponarodele uspešnice, kot so Črna kitara, Še je čas, Dan neskončnih sanj, Nekega jutra, ko se zdani ali Cesta, če jih naštejemo le prgišče, narodni zaklad. 

Ob jubileju – prekmurski trubadur je stopil v enainsedemdeseto pomlad, so skladbe iz enega najimpresivnejših slovenskih glasbenih katalogov dobile novo preobleko. S priredbami in izvedbami se je Kreslinu poklonilo več kot ducat izvajalcev, ki prihajajo z vseh koncev glasbenega zemljevida. Od rapa do r'n'b-ja, od rocka do funka  – zimzelene večnice, ki jih gotovo znate na pamet, boste tokrat odkrili v povsem novi luči. In ugotovili boste, da zvenijo presenetljivo drugače, sveže, navdušujoče!

Nastopajo: Vlado Kreslin, Mali bogovi, Hauptman, Skova in Skovani, Jardier, Batista Cadillac, Kokosy, Chris Eckman in Jana Beltran, Dan D, Leopold I. in Drügi, Ethnotrip, Tomaž Hostnik, Marina Martensson, Zvezdana Novakovič ZveN in Jure Longyka kot voditelj.

Vabljeni torej na koncert, ki so ga glasbeniki pripravili za oddajo Izštekani na Valu 202. Koncert, ki ponuja veliko več kot nostalgično oziranje v preteklost in skupno prepevanje priljubljenih uspešnic. Vabljeni na vznemirljivo odkrivanje, ki je presenetilo celo avtorja samega. Pričakujte torej – nepričakovano!


Glavni oder, Trg Leona Štuklja 
Sreda, 26. junij 2024, ob 21. 30
Val 202 na Lentu: Izštekanih 10 – Poklon Vladu Kreslinu