Klasične in zimzelene ter moderne skladbe v maniri hitrih prstov na taburicah.

Koncert Naj zaigra tamburica, v izvedbi Tamburaškega orkestra KUD Majšperk, zajema pester repertoar skladb. Preigravajo klasične in zimzelene melodije ter moderne skladbe, nastop pa popestrijo odlični vokalisti in instrumentalisti.

Tamburaški orkester kulturno umetniškega društva Majšperk prihaja izza obronka haloških gričev, kjer se reka Dravinja vije med griči in dolinami, v bližini pa se v svoji veličini razkazuje Bazilika Marije Zavetnice na Ptujski Gori. Orkester je bil ustanovljen leta 2004 in letos praznuje 15 letnico delovanja. Prvi večji uspehi orkestra so se pokazali, ko so se začeli udeleževati tekmovanj. Na državnih tekmovanjih so dobili številna srebrna priznanja, ki so potrdila, da to kar delajo, delajo dobro. Leta 2009 so na državnem tekmovanju v Semiču prejeli prvo zlato priznanje, ki je skupino postavilo v vrh slovenskih tamburašev, nato so sledila še druga. Kot edini tamburaški orkester iz Slovenije so zastopali državo na enem največjih tamburaških festivalov na svetu, Tamburica festu 2019, v Novem Sadu v Srbiji, kjer so se uvrstili v kategorijo tekmovanja velikih tamburaških orkestrov. Na festivalu so prejeli posebno priznanje za 15 let delovanja orkestra, za negovanje tamburaške tradicije in za doprinos k programu festivala.

Z orkestrom so sodelovali številni priznani solisti, kot so Ivo Mojzer, Boris Kopitar in Helena Blagne. Odlične priredbe za orkester nastajajo izpod rok dirigenta g. Draga Kleina, ki poskrbi za natančnost in uigranost orkestra. Svoje koncerte velikokrat popestrijo s solističnimi instrumenti, vokalisti, vokalnimi skupinami in klapami. Igrajo v dobrodelne namene, ker z veseljem osrečujejo publiko v domovih za ostarele, v šolah in vrtcih, ni pa jim tuje niti igranje na porokah in abrahamih. Sadovi njihovega glasbenega dela so na voljo tudi v plastični obliki, saj so izdali glasbeno zgoščenko, na katero so izjemno ponosni. 


 Tamburaški orkester KUD Majšperk s solisti