Art kamp nas vsak festivalski dan med 9. in 20. uro gosti na prenovljeni promenadi, tratah in poteh Mestnega parka Maribor.

Praznujmo!

Festival Lent je dopolnil trideseto leto, Art kamp petnajsto. Koliko dobrih trenutkov smo nanizali v zbiru teh let! Brezkončno! In še več jih bomo. Pred nami je jubilejna zgodba, ki vabi vse in vsakršne družine ter otroke vseh starosti v najlepši park na uživanje kulture, umetnosti, zabave, športa, rekreacije, hrane, mladosti, norosti in modrosti.

Modrost je v predajanju znanj in verovanj. Je v poslušanju, opazovanju, okušanju in navdušanju. Modro je misliti in premisliti. Modre so vode. Modra je svoboda.

Smo v mednarodnem letu malega priobalnega ribolova in akvakulture, zato slavimo vse vode sveta in kar je v njih živega.

Nekoč je živel ribič, ki se je vsako jutro na robu noči odpravil lovit živež za svojo družino. Morje je obilno rodilo in je bilo radodarno. Ribič je s svojim ulovom hranil vso vas. Vaščani so živeli zadovoljno, radostno. Ljubili so drug drugega. Tako preprosto je bilo.

Ljubezen reci, si kapljica, in potok te bo odložil v reko, ki te bo pripeljala v morje, od koder je pogled na svetlo in svobodno obzorje, krik veselja, preden se znova dotakneš neba. Krog življenja.

Vmes pa ples z ribicami, poslušanje školjk, vezenje mulja v pletenine, žvižganje z vetrom, risanje v pesek, jahanje kitov, nizanje biserov na travne bilke, šepetanje v uho, strmenje v globoko zvezdno nebo.

Z nami lahko vse to. Bodi voda in svoboda!

Ob svojem 15. rojstnem dnevu nas Art kamp na prenovljeni promenadi, tratah in poteh Mestnega parka Maribor, od 24. junija do 2. julija,vsak dan med 9. in 20. uro, pogosti s kulturo, z umetnostjo, z znanostjo, s športom, z rekreacijo in zabavo.

Oder Triglav ob 10. 30 in 17. uri vabi na glasbene in plesne projekte, pod večer, ob 19. 30 pa na glasbene poslastice, koncerte znanih zasedb različnih glasbenih zvrsti.

Vsak dan med 9. oz. 10. in 13. ter 16. in 20. uro se skozi ustvarjanje in predstavitve dotikamo dediščine, knjige in bralne kulture, likovnih umetnosti, zdravega prehranjevanja, zdravja telesa in duha, naravoslovja in naravoljubja, iger in športa, tujih kultur in ranljivih skupin.

Leta 2017 smo kot prireditev z manj odpadki začeli uvajati strožje ukrepe za zmanjševanje njihovih količin in ločeno zbiranje. S skupnimi močmi nam je uspelo, da smo postali Zero waste prireditev. Ohranjajmo ta zgled. Zbirajmo, reciklirajmo, sortirajmo, opozarjajmo – za bolj čist in zdrav planet!

Skozi poletje program Art kampa nadaljujemo z butičnimi vikend programi Poletnega Art kampa. Med 9. julijem in 4. septembrom 2022, ob sobotah in nedeljah med 9. in 20. uro, vabimo k pravljično lepemu paviljonu v Mestnem parku Maribor na koncertne poslastice, predstave za otroke, pravljice in plesne delavnice, posamične sklope delavnic ter gibalne, igralne in bralne aktivnosti.

Skupaj jezdimo prave valove!

 

 

 
Festivalske utrinke preteklega festivala je v objektiv ujel Dejan Bulut.