Trio SoloWay sestavljajo glasbeniki, ki trenutno študirajo na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu.

Spored

Ludwig van Beethoven: Klavirski trio v D-duru op. 70, št. 1 (»Geistertrio«/»Trio duhov«)
I. Allegro vivace e con brio
I. Largo assai ed espressivo
III. Presto

Anton Stepanovič Arenski: Klavirski trio št. 1 d-mol op. 32
I. Allegro moderato
II. Scherzo (Allegro molto)
III. Elegia (Adagio)
IV. Finale (Allegro non troppo)


Trio SoloWay sestavljajo glasbeniki, ki trenutno študirajo na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Na tekmovanjih so osvojili številne nagrade in imajo kljub mladosti bogate izkušnje s solističnimi in ansambelskimi koncerti. Poleg odličnih profesorjev na inštrumentalnem študiju so tudi del razreda komorne glasbe pri prof. Chia Chou. Trio SoloWay je sodeloval na tekmovanjih po Evropi, na primer Martha-Debelli-Stiftung, kjer so zmagali (december 2016,  2017), prvo nagrado pa so osvojili tudi na tekmovanju »9. Concorso Internazionale di Esecusione Musicale - Giovani Musicisti« (marec 2017) in na »COOP Music Awards« v Cremoni, kjer so bili kot edini klavirski trio sprejeti v finale (november 2016).

 

Vita Peterlin je čelistka, ki trenutno opravlja magisterij pod mentorstvom prof. Enrica Bronzija v Salzburgu in pedagoški študij v Gradcu. Je večkratna nagrajenka mednarodnih tekmovanj in trikratna prvonagrajenka državnega tekmovanja TEMSIG. Med drugim je kot nagrajenka tekmovanja skupaj z ameriško pianistko Lianhua Chi oktobra 2016 izvedla koncert v Carnegie Hall v New Yorku. Kot solistka je odigrala Haydnov Koncert za violončelo in orkester v C-duru s Komornim orkestrom Slovenske filharmonije in italijanskim orkestrom v Trstu. Leta 2014 pa je izvedla krstno izvedbo Rokoko variacij za violončelo in pihalni orkester v dvorani Union Maribor. Oktobra 2019 je na turneji po Sloveniji in Avstriji kot solistka izvedla Beethovnov Trojni koncert z Ruskim filharmonični komornim orkestrom KLASSIKA. V pariški znameniti cerkvi Sv. Magdalene je dvakrat sodelovala kot solistka z Les Violons de France. Vita je zelo aktivna tudi kot komorna glasbenica. Z različnimi zasedbami igra po priznanih festivalih po Evropi. Ena izmed teh je bil Beethovnov septet, kjer so imeli priložnost sodelovati s svetovno znanim dirigentom Nikolausom Harnoncourtom.

Andrii Uhrak se je rodil leta 1993 v Ukrajini, kjer je leta 2011 je z odliko diplomiral na šoli S. Kruschelnytska in kot solist izvedel violinski koncert št. 5 Vieuxtemps s tamkajšnjim filharmoničnim orkestrom. Od leta 2011 do 2013 je študiral violino na Glasbeni akademiji v Lembergu. Andrii je študent na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu od leta 2013, pouk pa prejema od Vesne Stanković. Poleg tega je zmagal na številnih državnih tekmovanjih v Ukrajini in večkrat sodeloval na glasbenih festivalih, koncertih in glasbenih akademijah v Avstriji, Nemčiji, Franciji, Belgiji, Poljski, Sloveniji, Ukrajini, Švici in Bosni in Hercegovini. Od leta 2015 tudi član Godalnega okteta Oberton, s katerim sodeluje na številnih koncertih. Leta 2018 je bil sprejet kot član orkestra Rekreation v Gradcu.

Olena Miso se je rodila v Ukrajini. Leta 2009 je začela s študijem na Narodni akademiji za glasbo P. Čajkovski v Ukrajini pri prof. Juriju Kotu. Trenutno študira klavir na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu pri prof. Milani Сhernyavska. Izpopolnjevala se je na mojstrskih tečajih priznanih profesorjev kot so V. Rudenko, K. Kenner, M.Voskresensky, O. Yablonskaya, G. Gruzman, U. Weyand, S. Gulyak, R. Levin. Je večkratna zmagovalka tekmovanj po celi Evropi in poleg njih nastopala na koncertih na najrazličnejših dogodkih (Redoute, Spiegelungen , Symposion: Trio elegiaque, Die Russiche Traditon des Klaviertrios, Zusammenspiel Plus v Gradcu), na Mednarodnem festivalu komorne glasbe Colluvio v Predingu, na Mednarodnem glasbenem festivalu LvivMozArt na Mednarodnem glasbenem festivalu Neuburger Kulturtagen. Olena je kot solistka igrala s simfoničnimi orkestri v Ukrajini, na Poljskem in v Španiji. 


Trio SoloWay

Vita Peterlin, violončelo
Andrij Uhrak, violina
Olena Miso, klavir