Spored

Ave Maris Stella

Wolfgang Amadeus Mozart: Ave Maria – Kanon, KV 554
Fran Gerbič: Ave Maria op. 66
Vincenzo Bellini: Angiol di Pace/Angel miru (duet iz 2. dej. opere Beatrice di Tenda)
Jacob Arcadelt: Ave Maria/Zdrava Marija
Giulio Caccini: Ave Maria
Johann Sebastian Bach-Charles Gounod: Ave Maria
Francesco Durante: Vergin, tutto amor/Devica, vir ljubezni
Anton Bruckner: Ave Maria, WAB 6
Francesco Paolo Tosti: Ridonami la calma/Povrni mi mir
César Cui (Kjuj): Ave Maria op. 34
Camille Saint-Saëns: Ave Maria
Léo Delibes: Ave maris stella/Pozdravljena, morska zvezda


Biserka Petković, rojena v Mariboru, je z glasbenim izobraževanjem začela že pri petih letih. Na glasbeni šoli je končala klavir in nadaljevala šolanje na Srednji glasbeni in baletni šoli Maribor, kjer je zaključila splošno smer in solopetje. Na Akademiji za glasbo v Ljubljani je 1999 diplomirala na Oddelku za petje v razredu prof. Eve Novšak Houška, leta 2002 pa iz glasbene pedagogike na Pedagoški fakulteti v Mariboru. Po končanem študiju se je izpopolnjevala na seminarjih prof. Alessandra Svaba in prof. Vlatke Oršanić.

Od leta 1999-2007 je kot profesorica petja delovala pri zboru Carmina Slovenica, od leta 2000 pa je zaposlena tudi na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor (bivša Srednja glasbena in baletna šola Maribor) kot profesorica petja. Med 2006-2010 je bila vodja oddelka za petje, med 2010-2015 pa pomočnica ravnateljice na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor.

Kot koncertna izvajalka je izvajala dela J. S. Bacha: Pasijon po Mateju, G. B. Pergolesija: Stabat Mater, W. A. Mozart: Krönungsmesse ter arije in samospeve mnogih drugih skladateljev, posnela pa je tudi božične pesmi. Od leta 2004 do leta 2011 je sodelovala v projektih ansambla Kebataola ter leta 2018 v projektu VOGP Glasba preživetja, ki delujejo pod umetniškim vodstvom Karmine Šilec.

Pianistka Božena Pirjevec je študij klavirja in glasbene pedagogike zaključila leta 1974 na ljubljanski Akademiji za glasbo pri profesorju Pavlu Šivicu. Zaposlena je bila v Ljubljanski in Mariborskim operi ter Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru, kjer je po 42 letih delovanja kot pedagoginja in korepetitorka zaključila službovanje, istočasno pa je korepetirala pevske zbore na revijah in tekmovanjih, v Sloveniji in tujin ter se posvečala koncertom s pevci - solisti. Leta 2014 je bila nagrajena z Listino dr. Romana Klasinca na Konservatoriju za glasbo v Mariboru. Priznanja so ji dodelili tudi v Sarajevu in Ljubljani.

 

Petra Kozar Bežan je po izobrazbi profesorica glasbene vzgoje, zaposlena na OŠ Martina Konšaka. Študirala je na pedagoški fakulteti v Mariboru – smer glasbena pedagogika. 

V času študija je sodelovala pri vokalni skupini Canticum, katero je vodi prof. Jože Fürst, prav tako pa je bila skoraj desetletje honorarna članica opernega zbora SNG Maribor.

Ob delu z mladimi ji je posebej pri srcu tudi delo s pevskimi zbori. Trenutno vodi pet šolskih sestavov, cerkvena zbora v domačem kraju in ženski pevski zbor Nove KBM. Znanje vokalne tehnike je izpopolnjevala na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru pri solopetju v razredu prof. Jolande Korat.

Ob poučevanju, vodenju zborov in orglanju se uspešno predstavlja tudi kot pevka klasične glasbene literature, zimzelenih melodij in muzikalov.

Oktobra 2019 je za svoje delo na področju vzgoje in izobraževanja prejela Šilihovo priznanje.


Trio Barkarola

Petra Kozar Bežan, sopran
Biserka Petković, mezzosopran

Božena Pirjevec, klavir