Ne glede na vreme bo Festival Lent tudi letos uspešno preganjal oblake – vsaj tiste v glavah, polnih skrbi. Smeha namreč ne bo manjkalo. In kot smo že vajeni, bo posebej glasno odmeval v Vetrinjskem dvoru.

Letošnjo smejalno lentanje otvarjata Srđan Olman in Andrija Dabanović. Prvi je podpisal huronske uspešnice Severno ledeni humor, Pravda za Olmana in Kaj se nam je zgodilo, drugi pa se lahko pohvali z nizom uspešnih turnej po prostoru bivše države. Lentovski nastop prinaša izbor najboljšega iz obeh karier. The Best!

Od Autsajderjev, ki to niso, bomo deležni repeteja, tudi tokrat pa je motiv, da se na odru zberejo Marcos TavaresFilip Flisar6pack ČukurBor Greiner in John Denhof, dobrodelnost. Izkupiček od prodanih vstopnic bo namreč omogočil nakup vozila Swincar, ki omogoča gibanje invalidnih oseb izven utrjenih površin.

Po uspešnici Zbogom korona, mi gremo na dopust se Perica in Robi predstavljata s šovom, ki ob humorju ponuja tudi glasbene vložke. Čaka nas standupovsko-kantavtorski šov, pri katerem je garancija za smeh vključena v ceno!

Banda ferdamana je že od vsega začetka popolnoma predana improvizacijskemu gledališču. In tudi tokrat bodo prizori na odru nastajali na osnovi vaših predlogov. Vse, kar boste gledali, se bo torej odvijalo pred vašimi očmi prvič, zadnjič in nikoli več! Preverite, ali stari mački Jernej JerovšekJani ŠumakMojca FrimPetko ČakrevskiVid ŠumakToni Cahunek in Matevž Biber še zmorejo slediti vašim izzivom.

Krešimir Mišak je hrvaški novinar, ki ga večina pozna po oddaji Na robu znanosti. Ob tem je tudi rock glasbenik in pisec znanstvene fantastike. Na Festivalu Lent bo »vskočil« v zabavni stand up program s tako imenovanim »wake up« večerom. Govora bo o meji med človekom in računalnikom. Za mnoge strašljiva tema, drži. A saj veste - strahu se je najbolje nasmejati.

Prihajajo tudi Tin VodopivecAleš NovakRok Škrlep in David GorinšekŠtirje mušketirji, ki jih ljubiteljem žanra prav gotovo ni treba predstavljati. Tudi tokrat si obetamo vrhunski šov.

Dve Angležinji Jessica Fostekew in Rose Johnson sta težkokategornici, ki sta se uspešno preizkusili na največjih odrih na Otoku; prva je tudi redna gostja BBC-jevih radijskih uspešnic News Quiz in The Now Show. Če povemo, da je zanjo celo Guardianov kritik našel zgolj prijazne besede, je jasno, da nas čaka vrhunski nastop, ki ga ne smete zamuditi!

Sledi redni gost našega odra, Srdjan Jovanović, ki nas bo v predstavi Vse najboljše popeljal skozi svoje največje uspešnice. Seveda ne bo šlo brez aktualne politike, vpliva marketinga na sodobno življenje in razlik med moškimi in ženskami.

Zaključujemo s predstavo Kriplov zagovor, vnovičnim sodelovanjem Simona Šerbinka in režiserja Matjaža Latina, v kateri se avtobiografska zgodba igralca prepleta z veliko mero družbene kritike in samoironije.