Nov začetek, nova uspešna (festivalska) zgodba!

Plavi Orkestar
Plavi Orkestar (foto Marko Pigac)

Pisalo se je leto 2018, ko se je od lentovske publike, z enim izmed njihovih zadnjih koncertov v Sloveniji, poslovila ena najbolj priljubljenih glasbenih skupin bivše skupne države. Plavi Orkestar je s svojimi globalnimi uspešnicami zaznamoval generacije, in ko je skupina kmalu za tem napovedala konec svoje kariere, je to sprožilo pravi mali medijski vihar. Danes sprožamo novega. S ponosom namreč najavljamo:

Plavi Orkestar se vrača na odre! Po dolgoletnih poskusih številnih organizatorjev, da bi po razprodani turneji Everblue, ki je navdušila več kot pol milijona poslušalcev, skupino ponovno pripeljali pred koncertne mikrofone, je to uspelo nam!

27. junija bodo nastopili na Glavnem odru, kjer nas bodo razvajali s set listo, polno klasik, kot so Suada, Od rodjendana do rodjendana, Bolje biti pijan nego star, Kaja, Sava tiho teče ali Zelene su bile oči te. Ob tem bomo slišali tudi kar nekaj presenečenj iz širokega arzenala uspešnic, obeta pa se tudi premiera: kot prvi bomo slišali nov singl, ki najavlja skorajšnji album in s tem vrnitev Plavega Orkestra – ne le na koncertne odre, temveč tudi na playliste.

Kot vselej pri Plavem Orkestru bosta koncert pospremili tudi vrhunska produkcija in dovršena scenografija. Ne obeta se torej le velika koncertna vrnitev, temveč glasbeni spektakel, ki bo navdušil vse, ki skupino spremljate že desetletja, pa tudi tiste, ki jih boste videli in slišali prvič. Povedano drugače: čaka nas nepozaben koncert, žur v najboljši lentovski maniri, ki se bo zapisal ne le v festivalsko zgodovino, temveč bo spisal tudi novo vznemirljivo zgodbo ene najuspešnejših skupin vseh časov. Bodite zraven!


Plavi Orkestar
Saša Lošić, ritem kitara, vokal
Samir Čeremida, bas kitara
Admir Čeremida, bobni
Robert Pikl, solo kitara


Vstopnice: 30 € stojišče (do 20. 6.) / 35 € stojišče (od 21. 6.)

Prireditev bo izvedena v vsakem vremenu. Ker želimo vsem obiskovalcem omogočiti prijetno spremljanje dogodka in dobro vidljivost na oder, odpiranje dežnikov na prizorišču ni dovoljeno. Svetujemo vremenu primerno obutev in oblačila.