Ena najbolj spektakularnih in največjih vokalnih skupin na svetu.

Perpetuum Jazzile

Perpetuum Jazzile, s strani kritikov priznani vokalni orkester iz Slovenije je priljubljen po zaslugi svojih močnih ritmov, bogatih harmonij, pozitivne energije, neprimerljive kreativnosti in posebne mešanice najrazličnejših žanrov glasbe – ljudske, popularne, jazzovske, gospela, bluesa, bossa nove, diska, funka in drugih – ki jo člani skupine poustvarjajo samo s človeškim glasom. Glasba Perpetuum Jazzile vključuje tudi vokalna tolkala, tako imenovani človeški beatbox (ang. human beatbox), z neverjetnim naborom z usti poustvarjenih bobnov in ritmov, poleg tega pa pevci skupine uporabljajo tudi roke ter dele teles, s katerimi ponazarjajo dež, nevihte in druge najrazličnejše okoljske pojave –  od vzleta letala do zvokovne interpretacije izvira vode.

Bogat koncertni repertoar Perpetuum Jazzile vključuje edinstvene vokalne aranžmaje svetovno znanih glasbenih biserov, kot so ABBA, Toto, Michael Jackson, The Queen, Daft Punk, David Guetta, Lady Gaga, Earth, Wind & Fire, Billy Joel, David Bowie, Joni Mitchell, George Benson, Bee Gees in druge glasbene legende, poleg teh pa tudi na svojstven način izvedene in prearanžirane ljudske pesmi. Vokalni orkester nastopa v različnih svetovnih jezikih – od angleščine, portugalščine, španščine, italijanščine, nemščine, hrvaščine, makedonščine in seveda slovenščine do drugih jezikov.

Občinstvo je na koncertih Perpetuum Jazzile deležno unikatne glasbe, ki jo spremlja velika duša zasedbe. Ne gre torej zgolj za ustvarjalne vokalne priredbe, ki so navdušile tudi že veliko priznanih glasbenikov po svetu, z občinstvom vedno delijo tudi energijo in mogočen zvok, ki ga marsikdo ne bi pričakoval od zgolj človeškega glasu.

Perpetuum Jazzile je bil ustanovljen leta 1983 pod taktirko takratnega umetniškega vodje Marka Tirana, ki je s skupino (takrat imenovano Gaudeamus) začel z izvedbo zahtevnejših jazzovskih vokalnih aranžmajev.

Danes je Perpetuum Jazzile znan kot svetovno najpriljubljenejši vokalni orkester na spletnem portalu YouTube, kjer z vsemi skladbami (v ospredju s skladbo Africa) že krepko presega 88 milijonov ogledov. Videospoti večkrat nagrajene vokalne skupine so bili na portalu YouTube uvrščeni tudi med 40 najbolj priljubljenih, za uspeh skladbe Africa pa je skupina leta 2008 prejela Viktorja za posebne dosežke.

Perpetuum Jazzile je v letu 2023 praznoval 40 let delovanja in za obletnico pripravil 4 koncerte v Cankarjevem domu v Ljubljani ter vse 4 tudi razprodal.


Vstopnice: 23 € stojišče; 25 € sedišče (do 20. 6.) / 28 € stojišče; 30 € sedišče (od 21. 6.)

Prireditev bo izvedena v vsakem vremenu. Ker želimo vsem obiskovalcem omogočiti prijetno spremljanje dogodka in dobro vidljivost na oder, odpiranje dežnikov na prizorišču ni dovoljeno. Svetujemo vremenu primerno obutev in oblačila.