S partnerskimi organizacijami gradimo kulturno omrežje mesta.

V sodelovanju z Zavodom za turizem Maribor vas vsak večer prijazno vabimo v družbo naše Guinnessove rekorderke, najstarejše trte na svetu in najboljših vin štajerskih vinarjev. Tam, pred Hišo Stare trte na Lentu, so večeri rezervirani za vinsko LENTanje in edinstven nočni utrip ob reki Dravi.

Skupaj z Muzejem narodne osvoboditve Maribor pripravljamo še en skok v tridesetletno zgodovino - z razstavo Začelo se je na Lentu... Ta bo na ogled na ograji muzeja od pričetka festivala pa vse do konca poletja. S Pokrajinskim arhivom Maribor pa nas bo pot ponesla še dlje, pred začetke festivala. V Sodnem stolpu se bomo preselili v črno-bele čase in začutili življenje na Lentu nekoč. Razstava Vse poti vodijo na Lent: utrinki preteklosti vabi obiskovalce že od 7. junija. In to še ni vse! V Minoritski cerkvi nas bo očarala projekcija Utrip Festivala Lent in nas skozi bogate dokumentarne video posnetke peljala skozi utrinke preteklega festivalskega dogajanja.

Pomemben prispevek k raznolikosti programa Festivala Lent iz leta v leto prispevajo tudi nevladne organizacije, samostojni ustvarjalci in društva. S svojo ponudbo družbeno-kritičnih vsebin plemenitijo festivalsko ponudbo, obenem pa z vključenostjo v festival širijo lastne platforme in krog občinstva.

V okviru tovrstnega povezovanja bomo na v parku Muzeja NO Maribor videli dva dokumentarna filma Mednarodnega festivala dokumentarnega filma DokuDoc. Sodelovanje s Pekarno Magdalenske mreže prinaša izbor kratkih animiranih filmov festivala StopTrik, ki bodo na ogled v Volkmerjevem prehodu za nekdanjim kinom Udarnik. Program umetniške skupnosti GT22 pa se osredotoča na mlade in njihova razmišljanja o prihodnosti mesta ob Dravi.