Veseli nas, da bomo letos predstavi tisočerih luči lahko ponovno opazovali tudi s plavajočega odra na Dravi. Oh, romantika!

Ognjemet je spektakel za oči in ušesa. Eksplozije svetlobnih vzorcev, ki odmevajo v nas in nam na nebo rišejo slike utripajočih luči, zvezd, lune. Hipni bliski znanih mestnih obrisov v povsem novi luči in v odsevu z dravske gladine, ki za trenutek ostanejo v očesu - in nerazložljivo najdejo pot do srca.

Ognjemet je za Festival Lent to, kar je festival za mesto; je simbol, je praznična predstava barv in teme, ki eksplodira v končno zmago svetlobe. Simbol magične ustvarjalnosti, ki zaznamuje regijo, mesto in Festival Lent kot središče energije tistih idej, ki prinašajo in ohranjajo upanje na boljši jutri in vero v ustvarjalnost ljudi.

Zato bosta tudi letos nebo nad Mariborom obarvala dva festivalska ognjemeta, prvi že v soboto, 23. junija, z obrežja Drave med Glavnim in Titovim mostom, drugi pa zadnjo junijsko soboto, ko bo obenem tudi zaključek festivala, z Glavnega mostu.

In veseli nas, da bomo letos predstavi tisočerih luči lahko ponovno opazovali tudi s plavajočega odra na Dravi. Oh, romantika!