Letošnje leto bo na Odru Triglav praznično, saj gostuje tudi 20. Otroški Folkart, kar govori o tem, da je ohranjanje izročila še kako živo in iskrivo.

Posebna pozornost na Odru Triglav bo namenjena tudi plesu in raznolikim zvrstem te umetnosti. Z glasbenimi nastopi uveljavljenih in šele razvijajočih se bodočih virtuozov pa bodo obiskovalci deležni uživanja te dušne hrane v najlepši luči in »pod svobodnim soncem«.

V devetih dneh se bo na odrskih deskah zvrstilo kar 28 različnih dogodkov. Hura, počitnice! In otvoritev Art kampa bo zaznamoval koncert enega treh kraljev slovenskega rapa, fužinskega princa Zlatka. Prihajajo tudi Amaya, Mariborčanka Maja Keuc, s koncertom Tribute to Soul, in Igor Bezget, tokrat v duhu reaggea, z jamajško pevko Italee Watson. Pripravljen je tudi bogat orkestrski program – koncert Big Banda Radlje s Tomažem Gajštom in Policijskega orkestra s posebno gostjo Ireno Yebuah Tiran.

Z glasbenimi nastopi se bodo predstavile različne šole: Jazz oddelek Konservatorija za glasbo in balet Maribor, Takt Ars, glasbena šola Sama Šalamona, Mladinski pevski zbor II. gimnazije Maribor z gosti, Jazz Ravne in druge.

V vrtinec plesnega navdušenja nas bodo ponesli nagrajeni plesalci in plesalke Plesnega opusa ter šol Plesne izbe, Centra plesa in Galerije plesa Maribor. Posebej pa vabimo na plesno poslastico argentinskega tanga, začarala nas bosta svetovno priznana vrhunska plesalca Andres Sautel in Celeste Medina iz Argentine. Dvajseti Otroški Folkart bo v znamenju skupin iz Slovenije, Srbije, Hrvaške, Ukrajine in Španije, pospremljen z obiski odraslih folklornih skupin Folkarta, ki letos slavi že 30 let. Obiskovalci se bodo lahko družili s plesalci iz Kenije, Srbije in Argentine.

Za vse športne navdušence pa bo pokrovitelj odra, Zavarovalnica Triglav, pripeljala še velikega športnega junaka Jakova Faka.

Povabljeni v radostni svet in: »Živijo vsakemu, ki je z nami, z bilčico k sreči pripet!«

Klik-klik za celoten program Odra Triglav
ogled vseh prireditev je za obiskovalce brezplačen.

 

Preberite vse podrobnosti o PROGRAMU FESTIVALA LENT 2018 in si oglejte pregleden URNIK DOGODKOV.