Želite nastopiti na enem največjih in najbolje obiskanih festivalov v tem delu Evrope? Prijavite se in postanite izvajalec cikla Pozor! Muzika na cesti! na Festivalu Lent 2022.

Cikel uličnih koncertov Pozor! Muzika na cesti! je eden najbolj priljubljenih programov Festivala Lent, največjega in najstarejšega multikulturnega festivala v Sloveniji, ki letos obeležuje svojo trideseto edicijo. Festival Lent se tudi v teh, za glasbenike in kulturne ustvarjalce nehvaležnih časih, lahko pohvali z odličnim obiskom in zvestim občinstvom. Prav ulični glasbeniki od blizu in daleč pa mu dajejo unikaten, prepoznaven ter pomemben pečat.

Mestno središče postane ne le oder, kjer avtorska glasba dobi zasluženo pozornost, ampak tudi prostor glasbenih raziskovanj ter povezovanj, kjer se srečujejo in medsebojno plemenitijo najrazličnejše glasbene zvrsti in izrazi.

Igranje v okviru festivalske platforme pa ima še dodatno vrednost – z odličnim obiskom prireditev in medijsko izpostavljenostjo Festival Lent bistveno krepi prepoznavnost glasbenikov in glasbenih skupin, ki nastopajo na festivalu, torej tudi vseh nastopajočih v okviru programskega sklopa Pozor! Muzika na cesti!

Zato ne oklevajte s prijavo. Za nastop boste prejeli nagrado v obliki manjšega denarnega nadomestila, ob tem pa tudi možnost igranja »na klobuk«. Tako boste lahko zbirali prostovoljne prispevke poslušalcev in mimoidočih.

Glasbene zvrsti: jazz, world music, akustični rock, klasična glasba, elektronska glasba itd.

Rok za prijave: četrtek, 31. marec 2022, oziroma do zapolnitve terminov.

Prijava naj vsebuje:

  • ime glasbenika oz. skupine, imena članov in sestavo instrumentov, 
  • fotografije nastopajočih, 
  • tehnični rider, mp3 posnetke skladb ali povezavo do njih (You Tube, Soundcloud, Bandcamp ... ) ter
  • želeni termin za izvedbo koncerta.

Prijavo pošljite na e-naslov: muzikanacesti@festival-lent.si. Informacije: Marjan Ornik, producent, 040 632 232