Charlatan Magnifique

Magnifico (foto Marko Delbello Ocepek)
Magnifico (foto Marko Pigac)
Magnifico (foto Marko Pigac)
Magnifico (foto Marko Pigac)

Naslov leta 2016 posnetega dokumentarnega filma je odlična ilustracija glasbenika, ki ga je tako zelo težko popredalčkati, da se v opisu nujno znajdejo tudi na prvi pogled povsem nemogoče kombinacije, kot so: kralj diska in kavboj ter balkanski šarmer in latino lover.  

Magnifico je resnično edinstvena glasbena pojava, an entertainer par excellence, ki že tri desetletja kraljuje na domačih in tujih odrih ter klubih in lestvicah, a poslušalce še vedno preseneti ter osupne s svojo energijo, karizmo in odrsko prezenco. Njegova glasba je svetovni unikum: eklektična in duhovita, a še kako lucidna in kritična ter okronana z osupljivo mešanico žanrov in vplivov. Ni da ni! Od pocukranih šlagerjev in balkanskih ritmov do latinskega temperamenta in reggae sproščenosti ... In kot da vse to ni dovolj, jo kot češnja na smetani velikanske in barvite sladoledne kupe okrasijo še lesketajoče bleščice disko glamurja.

Kultni albumi Od srca do srca (1993), Kdo je čefur (1996)in Sexy Boy (1999), ki s kopico navidezno lahkotnih hitov duhovito razgaljajo nacionalne komplekse in travme, evrovizijska Samo ljubezen, neuradna himna borcev za pravice LGBT+ skupnosti, pri založbi Sony izdan Export Import, ki je Magnifica katapultiral na svetovne glasbene lestvice, pri berlinski založbi Piranha Music izdan Zum-Zum, ki je nastal ob sodelovanju s kraljem romskega klarineta in saksofona Ferusom Mustafovim, ter Charlatan de Balkan je diskografski seznam, kakršnega v slovenski glasbi še nismo imeli. Če k temu dodamo še filmsko glasbo Stereotip (1997), Pornofilm (2000), Poker (2001) ter Kajmak in marmelada (2003),je jasno, da govorimo o težkokategorniku, čigar tridesetletni megauspešni odrski staž ni nikakršno presenečenje. In če za konec naštejemo še uspešnice, kot so Silvija, 24000 poljubov, Revolution is my Solution, Halo, gospodična, Giv Mi Mani in Hir ai kam, Hir ai go, vemo, da nas čaka viharna koncertna šarm ofenziva, ki se ji nima smisla upirati.

Hir vi kam!


Vstopnice: 23 € stojišče; 25 € sedišče (do 20. 6.) / 28 € stojišče; 30 € sedišče (od 21. 6.)

Prireditev bo izvedena v vsakem vremenu. Ker želimo vsem obiskovalcem omogočiti prijetno spremljanje dogodka in dobro vidljivost na oder, odpiranje dežnikov na prizorišču ni dovoljeno. Svetujemo vremenu primerno obutev in oblačila.