Hej, Lentarji! Pripravljeni? Najavljamo naslednjo dvojico, ki nas bo katapultirala v vesolje zabave in pospremila v počitniške čase.

Vesolje vrhunske zabave

Ste pripravljeni na novo šarm ofenzivo najbolj priljubljenega slovenskega sexy boya, čefurja, pedra, kavboja, šansonjera, zapeljivca, ljubimca… Še in še je nalepk, ki krasijo eklektičnega glasbenega kameleona, tistega, ki v svoje uspešnice mimogrede zapakira žlahtno poezijo, ironijo in lucidni humor, jih posipa z bleščicami disko ere in ovije v nostalgično oguljeno patino jugo šlagerjev, nato pa vse skupaj začini z vročekrvnim temperamentom, podloži z rock'n'roll rifi, latino ritmi in mojstrskim miksom glasbenih vplivov z vseh smeri neba. Glasbeni kozmos poimenovan Magnifico je brezmejen – bleščeče ozvezdje odlične zabave, ki kot črna luknja posrka vsakogar. Nikar se ne poskusite upreti. Vaš trud bo zaman.


Magnifico, 24. 6. 2022, ob 21.30, Glavni oder, Trg Leona Štuklja, Maribor

Trenutek, ujet v poezijo

Po desetletjih njegove prisotnosti na sceni lahko mirno zapišemo, da je Vlado Kreslin veliko več kot izjemen kantavtor; počasi bi ga bilo potrebno zaščititi kot kulturno dediščino. Kljub stažu in veljavi pa se ni ujel v past, v kakršni se pogosto znajdejo njemu primerljive glasbene legende – preigravanje večnih uspešnic. Čeprav bi s svojimi že ponarodelimi mojstrovinami tipa Črna kitara z lahkoto polnil dvorane, poet prekmurskih ravnic ne sedi na lovorikah, temveč redno navdušuje z novimi skladbami in izjemnimi besedili. Pri slednjih ga odlikuje tankočuten posluh za duh časa, ki mu ga vselej znova uspe mojstrsko ujeti vanje. Dokaz slednje trditve je na dlani – lahko v danem, z bombami in raketami zaznamovanem času kaj bolj zadene bistvo trenutka in seže v srce kakor refren »Pustite nam ta svet«?


Vlado Kreslin in Mali bogovi
, 29. 6. 2022, ob 21.30, Glavni oder, Trg Leona Štuklja, Maribor

V naslednjih tednih bomo razkrili še ostala presenečenja letošnjega Festivala Lent. Svoje vstopnice za prve predstavljene dogodke pa si že lahko priskrbite od 10. marca, od 10. ure, v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor ali preko posodobljenega sistema spletne prodaje https://nd-mb.mojekarte.si/.