Pisana in večplastna, odprta in vključujoča – kot Festival Lent. Takšna je letošnja podoba največjega slovenskega multikulturnega festivala

Grafična podoba Festivala Lent 2024, avtor Studio 8

Festivala, ki umetnost in ustvarjalnost seli na trge in ulice ter jih tako spreminja v prostor odkrivanja in spoznavanja, srečevanja in sobivanja. Upa si pogledati tudi čez meje komercialnosti, zato je demokratična platforma najrazličnejših umetniških izrazov in iskanj. Priložnost ponuja mladim, še neuveljavljenim izvajalcem, zato je generator kreativnosti. Na svoje odre privablja izvajalce z vseh koncev sveta, tudi tistih najbolj oddaljenih in slabo poznanih, zato je gostoljubno in živahno stičišče tradicij, jezikov in kultur. Z vsem tem Festival Lent že več kot tri desetletja aktivno spodbuja in razvija kulturo sprejemanja, vključevanja in medkulturnega dialoga ter tlakuje pot k odprti družbi.

Vse to odseva v njegovi letošnji likovni govorici, kolažu oblik, barv in vzorcev. Kalejdoskop podob, ki vabi, da si ustvarite svojo sliko, napišete svojo zgodbo. Odkrivajte, uživajte, lentajte!