Ana Desetnica na Lentu nas bo popeljala do višav in nazaj!

Festival uličnega gledališča, ki z mednarodnimi in domačimi artisti naše mestne ulice in trge spremeni v gledališče, običajen dan pa v odbite predstave. Letos si bomo lahko v treh dneh ogledali dvanajst dogodkov. Družbo domačim umetnikom uličnega gledališča bodo delali prijatelji iz Francije, Argentine, Italije in Češke, ki bodo skupaj uganjali norčije ter nam še enkrat dokazali, da gledališki oder ne obstaja le znotraj gledališča, ampak je lahko povsod, če le vklopimo dovolj domišljije ter jo posujemo s ščepcem poguma. 

In ravno pogum je beseda, ki bo zaznamovala prvi dan. V zraku nas bo pričakala prava akrobatska poslastica. Da! Ulično gledališče je lahko tudi v zraku.eVenti Verticali se bodo dvignili visoko nad Glavni trg in nam nad glavami pričarali vertikalni ples, prepleten s cirkuško areal akrobatiko (Quadro, 27. 6., ob 21.45). Iz višav pa bomo skočili, no, na sneg, bolj natančno, na pravo smučarsko odisejo. Kako poteka smučanje poleti ter na razbeljenem betonu sredi mesta? Tudi mi (še) ne vemo, a bomo kmalu izvedeli. Da pa ulično gledališče ne bo samo smeh in akrobacije, bodo poskrbeli Compagnie Dyptik. Ti se bodo s pomočjo govorice telesa spraševali o socialnih povezavah v javnem prostoru. Uličarji se bodo od Festivala Lent poslovili v stilu, kot se za njih spodobi – Circo Carpa Diem bo poskrbel, da se nam bo zavrtelo. 

Ana Desetnica na Lentu torej obljublja predstave, ki nas bodo popeljale do višav in nazaj. Se srečamo na Glavnem trgu med 27. in 29. junijem.