Spored
André Jolivet: Pastorales de Noël/Božična pastorala za flavto, fagot in harfo

  1. L'Étoil/Zvezda  
  2. Les Mages/Sveti trije kralji
  3. La Vierge et L'Enfant/Devica in dete
  4. Entrée et danse des bergers/Prihod in ples pastirjev

Sigfrid Karg-Elert: 30 Caprices/30 študij za solo flavto op. 107
Chaconne/Šakona (št. 30) 

Claude Debussy: Sonata za flavto, violo/fagot in harfo

  1. Pastorale: Lento, dolce rubato
  2. Interlude: Tempo di minuetto
  3. Finale: Allegro moderato ma risoluto

Alojz Srebotnjak: Pet preludijev za harfo
     III. Allegretto, leggiero
     V. Allegro, quasi rustico

Johann Sebastian Bach: Partita za solo flavto/fagot v d-molu, BWV 1013 (prir. William Waterhouse)
     I.Allemande
     II. Corrente

Maurice Ravel: Sonatine en trio/Sonatina za klavir v priredbi za trio (prir. Carlos Salzedo)

  1. Modéré/Zmerno
  2. Mouvement de menuet/Menuet Animé/Živahno


Dorotea Senica (rojena septembra 1997) je začela igrati prečno flavto z osmimi leti na Konservatoriju Maribor pri profesorici Valeriji Kamplet, pri kateri je tudi maturirala. S 15. leti je opravila sprejemni izpit na redni študij koncertne smeri flavta v razred univ. prof. Michaela Martina Koflerja na Univerzi Mozarteum v Salzburgu, kjer je najprej obiskovala bolonjski študij vzporedno z Umetniško gimnazijo v Mariboru. V juniju 2018 je z odliko diplomirala, zdaj pa pri istem profesorju nadaljuje magistrski študij. 

Že v mladosti je veliko tekmovala in osvojila veliko prvih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Bila je zmagovalka na naslednjih tekmovanjih: TEMSIG (flavta kat. 1b 2010, trio flavt 2012, flavta kat. 2b 2013 in kat. 3b 2016), Ars Nova Trst (zmagovalka tekmovanja 2007, zmagovalka s triom 2010), Požarevac (obakrat 100 točk, 2007 in Laureat 2010), Petar Konjovid v Beogradu (2013), mednarodnem tekmovanju Woodwind & Brass Varaždin ( 2015), Cita di Padova ( 2011) in nazadnje leta 2019 na Dutch International Flute Competition, v kategoriji Master Students. 

Na državnih, regijskih in mednarodnih tekmovanjih je mnogokrat osvojila vse možne točke, večkrat tudi posebne nagrade (TEMSIG 3b 2016 -nagrado za najboljšo izvedbo obvezne skladbe, posebno nagrado za najboljšo izvedbo slovenske skladbe, posebno nagrado za osvojenih 100 točk, koncert s Slovensko filharmonijo v sezoni 2016/17, kakor tudi nagradni nastop Festivala Ljubljana v ciklu Mladi virtuozi v sezoni 2017/18; mednarodno tekmovanje »Severino Gazzelloni« v Italiji-( 2018), finalistka in posebna nagrada za najboljšo izvedbo L. Beria: Sequenza, Ars Nova,( 2007), poleg zmagovalke tekmovanja je dobila še tri posebne nagrade. 

Polfinalistka je bila na večetapnih mednarodnih tekmovanjih: Russian International Children Music Competition do 12 let v Moskvi (2010), Theobald Böhm Flute Competition, München (2016), Nicolet International Flute Competition na Kitajskem ( 2018) in na Cluj International Musik Competition v Romuniji  (2019). 

Dorotea je kot solistka nastopala z orkestrom Slovenske filharmonije, z orkestrom RTV Slovenija, orkestrom SNG Maribor ter z madžarskim orkestrom Mendelssohnov komorni orkester. 

Od leta 2016 pridobiva orkestrske izkušnje v projektih kot soloflavtistka simfoničnega orkestra Univerze. Kot dijakinja je bila več let soloflavtistka simfoničnega in pihalnega orkestra Konservatorija Maribor (2011-2015). V začetku marca 2018 je igrala kot substitutka v simfoničnem orkestru Münchenski filharmoniki pod vodstvom dirigenta Kenta Nagana. 

Imela je že več celovečernih recitalov v različnih krajih po Sloveniji, v dvorani Union v Mariboru v okviru Festivala Lent v okviru cikla Salon glasbenih umetnikov (2013, 2015 in 2017). V Ljubljani je nastopila pod okriljem Glasbene mladine Ljubljanske v rdeči dvorani Magistrata (2014, 2019) ter v Modrem salonu Hotela Union (2018). Pod okriljem profesorja Tomaža Lorenza je leta 2015 nastopila v okviru cikla Glasbene nedelje mladih obetavnih umetnikov v modrem Salonu Hotela Union. Leta 2017 je nastopila v okviru Festivala Ljubljana v mednarodnem ciklu Mladi virtuozi v Viteški dvorani Ljubljanskih Križank ter v ciklu« Frohnburger Konzerte« v Salzburgu. 

Za izjemne dosežke je ob zaključku nižje glasbene šole dobila najvišje priznanje Konservatorija za glasbo in balet Maribor »Dr. Roman Klasinc« (2010). 

TV Slovenija jo je 2015 predstavila v oddaji »Z mladimi virtuozi« na nacionalni televiziji TV2. 

Dorotea se je večkrat izpopolnjevala na poletnih šolah pri profesorjih Mateju Zupanu, Mileni Lipovšek in Lizi Hawlina Prešiček, Karolini Šantl Zupan, Michaelu Martinu Koflerju, Martinu Beliču, Erwinu Klambauerju, Giorgiu Blascu, Lissette da Silva, na mednarodni poletni šoli v Luksemburgu pri profesorjih Carlu Jansu, Jean Claude Gerardu, Garettu Mc Learnonu, Olgi Ivusheikovi, ter na seminarjih pri Jamesu Galwayu, Karl-Heinz Schützu, Phillippu Bernoldu, Julienu Beaudimentu, Juliette Hurel, Paolu Taballioneju, Bulent Evcilu, Janosu Balintu, Andrei Lieberknecht, Adriani Ferreira, Sebastianu Jacotu ,Loic Schneiderju, Alešu Kacjanu in Mateji Bajt. 

Dorotea je prejemnica štipendije Ministrstva za kulturo Republike Slovenije, štipendistka Mednarodne glasbene akademije v Liechtensteinu, ter Gallusova varovanka. 

 

Fagotist Luka Mitev, rojen 16. decembra 1997 v Postojni, se je začel fagot učiti pri očetu Zoranu Mitevu. Ţe na prvih nastopih in tekmovanjih je opozoril nase s prepričljivo igro in visokimi odličji. 

Kot solist se je prvič predstavil kot dvanajstletni deček s pihalnim orkestrom ter kasneje tudi z Obalnim komornim orkestrom in Godalnim orkestrom GŠ Postojna. 

Udeležil se je več državnih in mednarodnih tekmovanj in dosegal visoke rezultate: zlata plaketa in 1. nagrada (TEMSIG 2010, 2013, 2016), finalist slovenskega izbora za Evrovizijskega mladega glasbenika 2014 in 2016, 1. nagrada in lavreat, 100 točk (S. Mokranjac, Požarevac, 2006), 1. nagrada, 100 točk (D. Jenko, Beograd, 2007, 2010, 2013, 2014), 1. nagrada (OFF; Krško, 2009), finalist tekmovanja EMONA 2012 (4. mesto, Ljubljana) ter 1. nagrada in posebna nagrada za najboljšo izvedbo obvezne skladbe na mednarodnem radijskem tekmovanju Concertino Praga (Praga 2013).

Predstavil se je na številnih recitalih v okviru Glasbene mladine ljubljanske, Festivala Ljubljana ter Glasbene mladine Slovenije. Ob spremljavi orkestra je izvedel Vivaldijev, Mozartov, Francaixov ter Škerjančev koncert za fagot. (RTV simfoniki, Simfoniki Češkega radia) 

Leta 2015 je bil prejemnik Škerjančeve nagrade za izjemne uspehe na področju glasbe, ki jo podeljuje Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana. Redno sodeluje na mednarodnih komornih festivalih (Ferrara Chamber Music Academy 2018), v preteklih sezonah je sodeloval tudi na večjih turnejah mladinskega orkestra EUYO. 

Je štipendist Ministrstva za kulturo republike Slovenije. Trenutno obiskuje četrti letnik Mozarteuma v Salzburgu, pri profesorju Marcu Postinghelu. Redno se udeležuje številnih seminarjev in se izpopolnjuje pri priznanih glasbenikih (Sergio Azzolini, Gustavo Núñez, Giorgio Mandolesi, Emmanuel Pahud, Stefano Canuti, Radovan Vlatković, Stefan Schilli).

Lara Hrastnik je lansko leto zaključila prvo stopnjo dodiplomskega študija na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu profesorice Mojce Zlobko Vajgl. V preteklem študijskem letu pa je bila na Erasmus izmenjavi na Univerzi Mozarteum v Salzburgu pri profesorju Stephenu Fitzpatricku. 

Redno se udeležuje tekmovanj in dosega odlične uspehe: na mednarodnem tekmovanju Svirel je prejela dve zlati plaketi (2015) - od tega eno s Triom Coeli, v letu 2016 pa prvo nagrado ter naziv zlate finalistke. Druga nagrada na Mednarodnem tekmovanju Društva harfistov Slovenije (2016). Leta 2018 je prejela prvo nagrado na tekmovanju TEMSIG. Leta 2019 pa 2. nagrado s harfističnim duom na tekmovanju komornih skupin z brenkali »4. Harfe-Kammermusik Wettbewerb« (Avstrija). 

Leta 2017 je s Simfoničnim orkestrom Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani izvedla Händlov Koncert za harfo za kar je prejela študentsko Prešernovo nagrado. Aprila 2019 pa je z Orkestrom Slovenske filharmonije izvedla Glierov Koncert za harfo. Redno koncertira solo, s komornimi sestavi in z orkestri. 

Dodatno se je že izobraževala pri znanih profesorjih, kot so: Irina Zingg, Marie-Pierre Langlamet, Anneleen Lenaerts, Petra van der Heide, Diana Grubišić Čiković, Coline-Marie Orliac, Gwyneth Wentink idr.


Dorotea Senica, flavta; Luka Mitev, fagot; Lara Hrastnik, harfa

Dorotea Senica, flavta
Luka Mitev, fagot
Lara Hrastnik, harfa