Pustite se zapeljati navdihujočim zgodbam Andresa in Celeste in njuni »hoji v objemu«.

Tango je več kot ples. Tango je občutek, je zgodba v enem samem dotiku duš in teles.

MaTango združuje in povezuje plesalce in ljubitelje argentinskega tanga iz Maribora in okolice, z namenom ohranjanja, razvoja in širjenja tega plesa, ki je več kot samo ples. Na tečajih, praktikah, festivalih, delavnicah z domačimi in tujimi učitelji ter milongah se srečujejo številni tangueri, ki gojijo skupno ljubezen, ljubezen do pripovedovanja zgodb skozi čutno gibanje v paru.

V argentinskem tangu ni predpisanih figur, velja vse, o čemer se partnerja brez besed dogovorita. Plesalec nakaže in povabi, plesalka se odzove, ritem in glasba sta v navdih. Andres Sautel in Celeste Medina sta profesionalna plesalca tanga iz Argentine.

Rojena sta v La Plati, eni od provinc Buenos Airesa. Zadnjih 20 let je argentinski tango zanju način življenja. Odlična tehnika in uglajenost sta ju pripeljala do uspešne kariere v prestižnih tekmovanjih Stage Tango, v zadnjih letih pa se posvečata tudi poučevanju in širjenju argentinske kulture izven meja domovine.

Pravita, da je tango ples za vse in ne le za profesionalce. Pod njunim zavzetim vodstvom se kalijo plesalci v Franciji, Španiji, Angliji, Braziliji, ZDA, Turčiji, na Japonskem, Tajskem, v Italiji, Švici, Nemčiji Rusiji in v Sloveniji. Nastopata na najprestižnejših tango šovih po svetu, kot so Señor Tango, Viejo Almacén, Tango Porteño, Piazzolla Tango in Central Tango, Celeste pa sodeluje tudi v zelo ugledni družbi, For Ever Tango. Pustite se zapeljati navdihujočim zgodbam Andresa in Celeste in njuni »hoji v objemu«.