other | do┼żivetje
  • 17.00 - 18.00
  • Admission free.

"Petjekorakanje Marka Breclja okoli spomenika kiparja Slavka Tihca na Trgu Svobode bo  semtertjajno po kro┼żnici z vre─Źkosve─Źko v vsakem primeru, z de┼żnikom pa le, ─Źe bo padalo. Nosilne pesmi bodo ┬╗Antonu in Pohorskemu bataljonu┬ź, ┬╗Kek─Źeva pesem┬ź in ┬╗Imovino┬ź. Njihova besedila bomo podarjali odzivni javnosti. Zaklju─Źek uprizoritev bo ozvo─Źeno prebranje spisa iz knjige v nastajanju Fotkarica." Marko Brecelj


Samookolni─Źna ┼íola Mehkega terorizma

mksMc Botegin na Festivalu Lent

┬╗Mladinski, kulturni, socialni, multimedijski, medgeneracijski in Muzejski center Botegin v Kopru deluje na Glagolja┼íki ulici 4 ┼że ─Źetrto leto zapored v prostor─Źkih nekdanje prodajalne zelenjave in sadja. 
Od sobote 23. 6. do torka 26. 6. se bo premikal po Mariboru in ji vsejal bogastvo sobivanja kultur in desetletij kljubovanja samoniklih prizori┼í─Ź.
Udarna uprizoritvena pest agitacijskih kulturnih dru┼żenj bo video sproti dokumentirana Samookolni─Źna ┼íola Mehkega terorizma. Njeni zmeraj zeleni osredoto─Źenji ostajata ┬╗Dr┼żava, ki smo ji lahko hvale┼żni, ne moremo pa biti ponosni nanjo┬ź ter ┬╗Bolj┼íi jutri, ki je izbruhnil samo za nekatere┬ź. 

Tako je o svojem programu zapisal vedno nepredvidljivi in lucidni Marko Brecelj, ki bo s sodelavci kar tri dni gostoval, performiral, predstavljal, spra┼íeval, odgovarjal, morda tudi pel in plesal ÔÇô predvsem pa s svojimi mislimi, pojavnostjo in bridkimi besedami udele┼żence in mimoido─Źe vabil in izzival k razmi┼íljanju in mi┼íljenju, rado-vednosti in ostalih kvalitetah ─Źlove┼íke inteligence in duha, za katere se zdi, da jih bo ─Źas povozil. 

Marko Brecelj se je rodil v Sarajevu, odra┼í─Źal v Mariboru, ┼żivel v Ljubljani in se udoma─Źil v Kopru. Znan je kot kantavtor, Buldo┼żerist, predan nevladnik, inovativen aktivist, mehki terorist in samo poimenovani priletni parazit ÔÇô ter ostrojezi─Źen komentator aktualnih dogajanj. Edino, kar je pri njem po vseh teh letih delovanja na ┼ítevilnih ve─Ź ne presene─Źa je to, da bo gotovo znova presenetil z ostrino svojega do┼żivljanja.


Marko Brecelj in nosilni hrbti

Location

Accessibility(CTRL+F2)
color contrast
text size
highlighting content
zoom in