Vetrinjski dvor bo tudi letos, poleg večernih stand up nastopov in polnočnih glasbenih poslastic, vsak popoldan ob 18.30 gostil brezplačne gledališke in glasbene predstave za otroke.

Oder v atriju Vetrinjskega dvora bo za festivalsko gledališko dogajanje v petek, 22. junija, odprlo Lutkovno gledališče FRU-FRU s predstavo Vijolašola. V njej se bosta dvojčka Anže in Neža skušala upreti vlogam dekleta in fanta, ki jima jih vsiljuje družba. Soboto bo zacoprala Coprnica Dragica v istoimenski predstavi Lutkovnega gledališča Maribor in Pune kuče Zagreb, ki se dogaja v srednjem veku, ko ljudje še niso razumeli moči zelišč in so zeliščarice krivično obtožili čarovništva oziroma coprništva. Kot se spodobi za prijeten nedeljski popoldan pa si bomo 24. junija kar na odru pričarali čudovito naravo in se poigrali ob Čarobnem potočku.

V nov teden bomo v ponedeljek, 25. junija, zarajali z Romano Krajnčan, eno od avtoric in izvajalk, ki je že več generacijam s svojimi pesmimi polepšala otroštvo, saj je od leta 1989 izdala že 15 kaset in zgoščenk. V torek bo naše težave reševal in nas lepega vedenja učil Škratek prijateljček. Da tudi sreda ne bo bleda, pa bo poskrbela pomorska pustolovščina gusarja Vala in Pike nogavičke. Pogumni gusarski kapitan Val bo našel strgan starodavni zemljevid, ki vodi do otoka zakladov in medtem ko bo iskal manjkajoči del zemljevida, mu bo načrte prekrižala najmočnejša, najbolj zabavna in najpogumnejša punca na svetu.

Glasbena predstava Majcena pravljica, ki bo na sporedu v četrtek, 27. junija, je priredba slovenske ljudske pravljice iz Kobdilja na Krasu. Preprosto zgodbo dopolnjujejo in popestrijo slovenske ljudske pesmi, v katerih nastopajo putke in muhe. Naslednji dan, 28. junija, bomo preživeli v družbi gosenice. Lutkovna predstava Fuj, gosenica je lirično-komična pravljica, ki nas bo popeljala skozi življenje majhne gosenice, katere nihče ne mara, ker ni ravno lepa na pogled, a ker rada jé, postaja večja in večja …

Zaključno druženje v Vetrinjskem dvoru bo 30. junija v znamenju zabavne in tudi poučne glasbe. Zapeli in zaplesali bomo s staro znanko Festivala LentDamjano Golavšek, ki jo poznamo po tem, da nikogar ne pusti ravnodušnega.

Ogled dogodkov otroškega programa v Vetrinjskem dvoru je za obiskovalce brezplačen. Število mest je omejeno, zato priporočamo, da na prizorišče pridete pravočasno!

Preberite vse podrobnosti o PROGRAMU FESTIVALA LENT 2018 in si oglejte pregleden URNIK DOGODKOV.