Vetrinjski dvor bo vsak večer ob 22. uri gostil mojstre zbijanja šal – in izvabljanja nasmeškov.

Prvi petkov večer se bodo komiki nehali sekirati o primernem in neprimernem in izlili iz sebe vse tisto, kar ponavadi skrivajo v olikani družbi, saj pripravljajo program črnega humorja. Brez rokavic in politične korektnosti se bodo na Črni večer na oder podali Marko Žerjal, Sašo Stare, Jernej Celec in Rok Bohinc. »Črni humor je kakor seks. Dobro je, če so ljudje za!« vabijo. V soboto, 23. junija, bo oder zavzel hrvaški Best of Lajnap kolektiv, ki bo v postavi Saša Turković, Vlatko Štampar in Aleks Curać Šarić predstavil največje uspešnice svojega bogatega nabora šal na račun vsakdanjih življenjskih tegob, prigod in nezgod.

Prav nič nedeljsko ne bo, ko se bodo 24. junija predstavljali komiki, ki so doslej ostajali Pod radarjem javnosti: Petar Šanović, Mark Džamastagić in Matic Kokoša. Da jim na odru ne bo pretežko, bo poskrbel voditelj Klemen Bučan in vedno odlična publika Vetrinjskega dvora. Za ponedeljek napovedujemo ŠIT, troboj treh štajerskih improvizacijskih skupin, v katerem se bodo pomerili Rudolfovi Majstri s Prve gimnazije Maribor, Skorbureti Celjski z Gimnazije Celje - Center in Mali pok iz Mladinske Skupine KD Pekre - Limbuš.

V revijalno-tekmovalnem večeru Mlade nade 26. junija se nam bodo predstavili najboljši mladi upi slovenske komedije, vi, občinstvo, pa boste žirija. Povezovalec večera bo komik in »skečoholik« Aleš Novak, tekmovanje pa bo podprto tudi z živo glasbo. Sreda bo pripadla komičarkam Tanji Kocman, Thanyii Moore (GBR) in Kaji Grozina. Moškim vstop ni prepovedan, metanje spodnjega perila na oder pa je odvisno od konfekcijske številke in osebne higiene, pravijo nastopajoče na Ladies night.

»Lepega deževnega dne, ravno v času Festivala Lent, na pot proti Mariboru krenejo Črnogorec, Bosanec, Vojvodinec in Srb …«.

In to bodo: Srđan Jovanović, Andrija Dabanović, Marko Puljiz in Srđan Olman, ki bodo s seboj prinesli tudi iskrivo mešanico značilnega balkanskega humorja v okviru Yugo Mixa v četrtek, 28. junija.

Petkov večer bo v znamenju konoplje, o kateri kroži in nastaja toliko stereotipov, lažnih informacij in anekdot, da si komiki niti sproti ne utegnejo tako hitro izmišljati novih šal. Na zdaj že legendarnem Stand up Cannabisu bodo tokrat nastopili Srđan Jovanović, Jan Kreuzer, Sanjin Jašar in Dean Herenda. Piko na i devetdnevnemu smejanju v Vetrinjskem dvoru pa bo v soboto, 30. junija, postavil Tin Vodopivec, eden najbolj vročih mladih komikov ta hip pri nas, s svojim novim projektom Rock'n'Roll.

Za ogled dogodkov programa Stand up v Vetrinjskem dvoru potrebujete 9-dnevno festivalsko vstopnico Lento (25 € / 15 € za študente, dijake) ali Dnevno Lento (15 €).
Število mest je omejeno, zato priporočamo, da na prizorišče pridete pravočasno!

Vstopnice lahko kupite v Narodnem domu, Eventimovih prodajnih mestih, na Petrolovih servisih ali Poštah Slovenije ter v času festivala na 4 prodajnih mestih: ob Glavnem odru, pri Minoritih, v Vetrinjskem dvoru ter v dvorani Union.

Preberite vse podrobnosti o PROGRAMU FESTIVALA LENT 2018 in si poglejte pregleden URNIK DOGODKOV.