Festival Lent 2019 odkriva prva koščka mozaika nepozabnih doživetij: v Maribor prihajata Dubioza kolektiv in Umek.

Zagotovo nepozaben bo tako že prvi – letos je to četrtkov – večer, saj bomo 20. junija na Trgu Leona Štuklja po nekaj letih ponovno pozdravili visokooktansko atrakcijo Dubioza kolektiv. Bend, ustanovljen pred 16 leti v Bosni in Hercegovini, je osvojil odre in srca nekdanje skupne države, v zadnjih letih pa navdušil tudi občinstva velikih svetovnih festivalov in odrov.

28. junija, na predzadnji festivalski večer bomo premierno gostili prvo ime domače techno scene, tudi mednarodno najuspešnejšega glasbenika in producenta elektronske scene pri nas, saj bo Trg Leona Štuklja zavzel Umek! Edinstveno doživetje, kot ga lentarji še nismo doživeli.

Ob razkritju prvih dveh glasbenih presenečenj pa najavljamo tudi lentovsko staro znanko, saj tudi v 2019 z nami ostaja festivalska vstopnica Lenta. Vstopnica, ki odpira vrata številnih festivalskih prizorišč vseh 10(!) dni in je najugodnejši način za ogled zagotovo več kot 50 dogodkov, stane 25 eurov, za študente pa s pomočjo Šouma in Narodnega doma Maribor le 15 eurov. Ob tem pa si lahko samo z Lento priskrbite 40% popust pri nakupu vstopnic za programske vrhunce festivala.

Vstopnice za letošnja največja dogodka, Dubioza kolektiv in Umek, so že naprodaj, za vsakega od njiju boste imetniki Lente odšteli 15 eurov. Posamezna vstopnica, če Lente nimate, stane 25 eurov.

Vse vstopnice so na voljo na povezavi https://nd-mb.kupikarto.si/ ter v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor, od ponedeljka do petka med 9.00 in 16.00, ob sredah med 9.00 in 17.00 ter ob sobotah med 9.00 do 12.00.

Kaj vse nas še čaka na Festivalu Lent 2019?

Zaenkrat še ne izdamo! Bomo pa v naslednjih dneh in tednih objavljali razburljive dogodke, ki bodo obarvali mariborsko poletje, zato nas spremljajte na družabnih omrežjih Facebook in Instagram ter tukaj, na lentovski spletni strani.