Potovanje v znano in neznano – Perfusion!

Žigan & Nikson sta se spoznala v plesni šoli Miki, kjer sta obiskovala treninge Poppinga. Poznanstvo se je krepilo s preživljanjem časa v Urban Roof-u in zrastlo v prijateljstvo, ko sta leta 2020 ustvarjala prve glasbene demote za album Fusion Reactor, ki sta jih že takrat preigravala v Gali Hali, Kino Šiški, na Indigo festivalu ... Sodelovala sta pri različnih predstavah in na dogodkih, kot so Freestyle Cypher, Neskončni Ples, Connection Battle in Fusion With Myself.

V njunem najnovejšem projektu »Perfusion« prisluhnimo glasbi z albumov »LFO-UFO« in »Fusion Reactor«, Nikson in Žigan pa se podata tudi v neznano. S pristankom v neskončni galaksiji elektronske glasbe in giba nastop prelevita v združeni groove in ples ob Niksonovem zaključku.

Žigan Krajnčan je velika osvežitev na slovenski umetniški sceni zadnjih let. Glasbenik, plesalec, koreograf, režiser, igralec in performer je ustvarjalno razpet na različnih koncih sveta in razvija idejo integralnega ustvarjanja, pri čemer vselej stremi k širjenju, zlitju in potiskanju žanrskih ter stilnih meja. Umetniška pot ga je na uspešni in z več nagradami oplemeniteni karieri vodila v ZDA, na Kitajsko, po Evropi in Afriki, kjer je spoznaval različne kulturne vzorce, jih v zanj značilni odprtosti vpijal, premišljal in vnašal v lastne umetniške projekte.

Nikson je 21 letni beatmaker in producent iz Ljubljane. Že njegov debitantski EP »Lfo Ufo« je pokazal, da ima mladi umetnik poseben občutek za ritem in melodijo. Čez leto izdan kolaborativni EP »Same Day Delivery« s slovenskim hip hop OG-jem Borko nam je dal vedeti, da ima Nikson tudi posluh za semplanje in recikliranje starejših kosov glasbe. Med ustvarjanjem abstraktnega hip hopa se je dotaknil tudi ostalih področij glasbe, veliko je pomagal vzhajajoči zvezdi Žiganu Krajnčanu in pomočil stopala v ostale žanre, kot sta jungle in techno. V kratkem bo izšel nestrpno pričakovani naslednik debitantskega albuma »Lfo Ufo 2«. 


Žigan Krajnčan – vokal, ples, Niko Komac – DJ, synthesizers, samplers, Ian Hotko – ples

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava